Gandia establix un dispositiu especial per a garantir la seguretat durant Tots Sants

Gandia ha establit un dispositiu especial extraordinari per a garantir la seguretat dels centenars de persones que amb motiu de la festivitat de Tots Sants visitaran el cementeri municipal i que contempla mesures organitzatives, sanitàries i de mobilitat. Així ho han explicat hui durant una roda de premsa el regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell, el regidor de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, i la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil.

Miguel Ángel Picornell ha explicat que el dispositiu estarà en funcionament els dies 24, 25, 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre i ha sol·licitat a la ciutadania en general que en la mesura que siga possible s’escalonen les visites evitant el cap de setmana de la festivitat i les hores centrals (d’11 a 14 hores) d’estes jornades on s’espera una major afluència. Picornell ha explicat que no serà necessari sol·licitar cita prèvia i que s’han instal·lat contenidors sense tapa per a evitar possibles contagis a més d’un reforç en la neteja durant tot el dia. Un altre aspecte abordat ha sigut que no hi haurà servei de granera i poal però sí d’escales. Pel que respecta a l’horari del cementeri, des del 26 d’octubre, este serà des de les 7.00 fins a les 18.00 hores.

Liduvina Gil ha demanat que es respecten les distàncies interpersonals i que aquelles persones que puguen realitzen la neteja dels nínxols amb anterioritat per a evitar aglomeracions l’1 de novembre. Serà obligatori l’ús de mascareta en tot el recinte, respectar la distància social i utilitzar els hidrogels que instal·larà l’ajuntament en els corredors. A més, l’edil socialista ha informat que no es pot menjar, ni fumar, ni accedir amb cadires de cap mena o amb qualsevol altre element que puga comportar l’agrupació de persones no integrants de la unitat familiar o suposar la prolongació de les visites.

En l’accés al cementeri es demanarà el nom i número de telèfon perquè en el cas que siga necessari, Salut Pública puga posar-se en contacte amb les posibles persones afectades. Sobre les visites, s’ha establit un període de 45 minuts per accés que ha de ser respectat, a més de limitar també l’ús de bancs i seients que puga haver-hi en el recinte. En cas d’utilitzar les escales mòbils per a accedir als nínxols, les persones que les utilitzen hauran de posar-se gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.”Amb esta mena de mesures podrem garantir la seguretat de tots els que assistisquen durant estos dies al composant i evitar que es produïsquen focus de contagis”, ha recalcat Gil.

Finalment, Nacho Arnau ha informat del dispositiu posat en marxa des de Seguretat Ciutadana i Trànsit. Hi haurà distribuïts huit efectius de la Policia Local al matí i huit a la vesprada que organitzaran l’arribada de vehicles i vianants al cementeri, que comptarà amb tres pàrquings amb capacitat per a 339 vehicles. Dins del cementeri, a més dels agents, es comptarà amb la col·laboració dels informadors municipals als quals se sumaran efectius de Protecció Civil i de la Creu Roja. Arnau ha explicat que s’han establert fluxos d’entrada i eixida en el cementeri per a evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat.

Pel que respecta al servei de La Mariana Gandiense, l’horari d’eixides des del Grau serà a les 10.00, 11.00, 12.00, i 13.00 hores i per les vesprades serà a les 16.00, 17.00 i 18.00 hores, mentre que el retorn des del cementeri serà a les 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, i 13.30. Ja per les vesprades l’horari serà 16.30, 17.30 i 18.30 hores. Per finalitzar, Arnau ha declarat que “estem preparats des dels diversos departaments municipals perquè tot el dispositiu funcione amb normalitat i vull tornar a demanar a la gent que escalone les seues visites”.