Gandia exonera del pagament del lloguer als inquilins dels habitatges socials

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha signat hui un decret a través del qual s’exonera del pagament del lloguer als inquilins dels habitatges de protecció pública, socials i d’emergència habitacional de la ciutat, durant els mesos d’abril i maig, i amb un caràcter prorrogable. La finalitat és alleujar la crisi sense precedents provocada pel coronavirus a un col·lectiu d’especial protecció social, i garantir que les famílies seguisquen confinades per tal d’evitar propagar el virus. Esta iniciativa beneficiarà als 209 habitatges socials del parc immobiliari de Gandia: 147 propietat de l’Ajuntament i 62 de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), així com a mig miler de persones.

L’Ajuntament de Gandia se suma així a la iniciativa de la Generalitat Valenciana, que va anunciar divendres passat l’exoneració del pagament del lloguer als inquilins afectats pel coronavirus; i complix amb la directriu de l’Estat, que obliga a implantar mesures de protecció a la població especialment vulnerable. El Consistori, d’ofici, aplicarà directament l’exoneració del pagament del lloguer als inquilins, sense necessitat que es realitze tràmit o instància per part de les famílies i unitats de convivència afectades.

D’altra banda, seguint el decret estatal i la protecció de les persones més vulnerables, a Gandia tampoc es va a permetre cap llançament o desnonament que afecte els habitatges de propietat municipal, paralitzant tots els processos judicials que en este sentit es trobaven en procés d’execució. El decret estatal aprovat inclou, a més, una moratòria del pagament d’hipoteques sobre l’habitatge habitual per a treballadors i autònoms que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica i per als afectats de la Covid-19.

Diana Morant ha manifestat que som conscients de les dificultats que van a travessar moltes de les famílies que disposen dels lloguers socials que facilitem des de l’Ajuntament. I no volem que ningú es preocupe per no poder pagar el seu habitatge en estos moments de crisi. No volem que ningú es quede sense llar. Per això, hem pres esta mesura perquè esta situació que travessem ja supera la crisi sanitària i tindrà un impacte negatiu en moltes les famílies, sobretot, en aquelles amb menys recursos“.

Per la seua banda, la regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, ha indicat que “és d’especial importància garantir el dret a l’habitatge a tots els gandians, i també a aquells que per la seua situació d’especial vulnerabilitat poden vore reduïts els seus ingressos a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus“.