Gandia facilitarà a la ciutadania informes oficials sobre els fenòmens meteorològics adversos

El regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell, ha informat que des de la passada setmana, l’Ajuntament de Gandia compta amb una nova ferramenta per ajudar a la ciutadania. Es tracta d’una estació meteorològica homologada que emet informes oficials sobre fenòmens puntuals que poden ser descarregats a la web municipal en format PDF per tal de justificar estos episodis davant de les companyies d’assegurances.

Així les coses, i com exemple, es pot consultar l’informe on s’arrepleguen les conseqüències del fort temporal provocat per les borrasques ‘Hortensia’ i ‘Ignacio’ que durant les setmanes passades es van desplaçar per tota la península Ibèrica provocant fortes ràfegues de vent i ocasionant destrosses tant materials com personals.

Un temporal que també va tindre protagonisme a Gandia entre els dies 21 i 25 de gener, on es va registrar unes màximes de quasi 92 km/h (dia 22) que, fins i tot, es van poder superar en alguns punts del municipi segons ha informat l’estació meteorològica municipal Inforatge.