Gandia finalitza la segona edició de les ajudes Parèntesi del pla Resistir atorgant 914.000 euros

Hui s’han aprovat les últimes 14 ajudes directes Parèntesi del pla Resistir, corresponents a la segona edició, per valor de 29.000 euros. En total, les últimes tres setmanes s’han aprovat un total 914.238,50 euros, amb una mitjana de pagament de 2-3 dies.

“Estem fent els deures en temps i forma, pagant a autònoms i xicotets empresaris quan més ho necessiten. Cal recordar, que som dels primers ajuntaments que d’una forma més ràpida hem tramitat, resolt i pagat les ajudes. Satisfacció, per tant de la forma com s’ha desenvolupat també esta segona línia Parèntesi i tenim la mateixa esperança per a la tercera i altres línies de reactivació en què treballa el Govern de Gandia i la Generalitat Valenciana. Tenim la maquinària de l’ajuntament bolcada en la reactivació econòmica”, ha assegurat l’edil de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto.

Si tenim en compte que el pressupost per a les ajudes Parèntesi Gandia era de 2,7 milions d’euros, aproximadament (1,4 milions en la primera tanda i 914.000 euros en la segona), s’aprofitarà el romanent, al voltant de 300.000-350.000 euros, per a una tercera edició a partir de la setmana pròxima, on s’inclouran autònoms i microempreses no beneficiades en les convocatòries anteriors fins a esgotar els diners d’este primer Pla Resistir. Tot això, tenint en compte altres línies autonòmiques i locals en marxa, i a l’espera del Pla Resistir Plus de la Generalitat Valenciana.

D’altra banda, a la Junta de Govern Local s’han aprovat altres assumptes com els convenis de col·laboració amb la Comunitat de Regants per al manteniment i neteja de séquies o amb Proyecto Hombre. També s’hi ha sol·licitat una subvenció de la campanya de lluita contra el mosquit tigre 2021.