Gandia finalitza la segona fase de millora del parc Ausiàs March amb una inversió de 316.000 euros a càrrec de la Diputació

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per Carlos Fernández Bielsa, vicepresident tercer de la Diputació de València i responsable de l’Àrea de Cooperació Municipal, Coordinació Institucional i Cohesió Territorial de l’ens provincial, i diverses autoritats i tècnics municipals han visitat hui la finalització de la segona fase del projecte de remodelació de parc d’Ausiàs March.

Un projecte molt important per a la nostra ciutat, finançat íntegrament per la Diputació de València (316.000 euros), ja que suposa aconseguir que el riu Serpis deixe definitivament de representar una barrera física, integrant-se i formant part de l’entramat urbà de la ciutat perquè la ciutadania puga gaudir de l’espai verd de parc d’Ausiàs March. D’esta manera, el passeig dels Germanies, la principal artèria de la ciutat, es prolonga cap a l’est de Gandia.

L’actuació ha col·locat el característic trencadís sobre 1.800 metres quadrats per crear un nou tram amb la mateixa filosofia que el passeig Germanies. A més, la ciutadania disposarà d’altres 9.000 metres d’espai que afavoriran la consolidació d’aquesta zona.

Després de la visita, Diana Morant ha declarat que fem un pas més per tenir una ciutat amable i sostenible en un espai amb molts serveis i per on circulen milers de persones cada setmana”, i ha recordat que “fa dues legislatures aquest era un espai degradat. Una zona verda que servia de pàrquing mentre el veritable pàrquing estava buit. Ací mateix s’acumulaven cotxes mentre la ciutadania no podia gaudir de l’espai“.

L’alcaldessa ha destacat que ja són dues les actuacions en esta zona que s’han realitzat gràcies a la Diputació de València. Sobre l’ens provincial, Morant ha agraït les iniciatives de la Diputació dirigides a millorar la vida dels ciutadans: Són estructures financerament sostenibles i, per això, vull agrair el vicepresident i a la Diputació la seua aposta per la millora dels espais municipals i que la ciutadania puga cuidar-se gaudint d’espais més amplis“.

Per la seua banda, Fernández Bielsa ha explicat que “hui és un dia important per a Gandia i la Diputació ha volgut estar ací per mostrar el seu suport. Gandia és un referent des de fa anys en les polítiques públiques destinades a ajudar les persones però també en intervencions que demostren el compromís amb la sostenibilitat, l’accessibilitat, amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenibles“. El vicepresident tercer la Diputació de València també ha indicat que Gandia sempre ha estat una ciutat compromesa amb obrir espais públics als ciutadans per aconseguir que visquen millor. Per això, la Diputació ha d’anar de la mà amb aquests dos projectes on hem invertit prop de 600.000 euros que converteixen entorns degradats en espais verds a disposició de tots els gandians“.

Finalitzada la visita, Morant i el vicepresident tercer de la Diputació i alcalde socialista de Mislata, Fernández Bielsa, han mantingut una reunió al despatx d’Alcaldia on han abordat diversos temes que afecten ambdues administracions, fent-li entrega d’una reproducció d’una rajola del Palau Ducal.