Gandia forma part dels huit municipis d’Espanya que reben la Bandera Blava de manera ininterrompuda des de 1987

Divendres passat l’Associació Espanyola d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) va celebrar al Castell de Cullera, un acte de reconeixement on es va posar en valor aquells municipis d’Espanya que han obtingut el guardó Bandera Blava des de l’inici del Programa el 1987 de manera ininterrompuda.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, i bona part del personal tècnic del consistori que fa possible que la nostra ciutat complisca, any rere any, els estrictes requisits de qualitat que imposa este reconeixement.

Després de l’acte, Mascarell ha valorat la feina incansable i incessant que, des del Departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, s’ha dut a terme per fer que la platja Nord continue essent líder i referent en qualitat i excel·lència a tota Espanya: “Fa trenta-sis anys consecutius que rebem la bandera blava. Any rere any són moltes les banderes de qualitat i reconeixement que hissem a la nostra façana marítima fruit del nostre compromís amb la ciutadania i les desenes de milers de persones que ens visiten cada any”.

SOBRE LA BANDERA BLAVA
Dels 8.131 municipis d’Espanya, prop de 400 han participat en alguna ocasió al programa Bandera Blava i només 250 municipis aconseguixen este guardó cada any.

Només són huit els municipis que han estat mereixedors del guardó al llarg de trenta-sis anys, demostrant que ha estat i és possible complir els estrictes criteris del Programa Bandera Blava, relacionats amb la legalitat, la qualitat excel·lent de l’aigua, l’educació, informació i gestió ambientals, accessibilitat i seguretat.

En esta situació es troben set municipis de la Comunitat Valenciana: Alcalà de Xivert (platja El Carregador), l’Alfàs del Pi (platja Racó de l’Albir), Alacant (platja de Sant Joan), Calp (platja La Fossa), Campello (platja Carrer la Mar), Cullera (platja de Sant Antoni), Gandia (platja Nord), així com un municipi a Galícia, Oleiros (platja Bastiagueiro).