Gandia amplia la seua xarxa de punts violeta contra la violència de gènere i ho fa en les oficines de turisme. D’aquesta manera, les dues oficines turístiques de la platja i la de Gandia se sumen als altres punts ja existents en alguns supermercats i farmàcies, els xiringuitos de la platja o els autobusos i taxis.
Aquesta ampliació de la xarxa, consolida a Gandia com un dels municipis de referència en l’àmbit de la lluita contra la violència de gènere. Cal recordar que Gandia és des de novembre de 2018 “Municipi Protegit Contra la Violència de Gènere” reconegut per la Diputació de València i que va ser un dels municipis fundadors de la Xarxa de Municipis Valencians contra la Violència de Gènere de la qual ja formen part més de 110 municipis que comparteixen recursos i esforços en la lluita contra aquesta xacra social.
A l’acte de presentació d’aquests punts violetes van assistir l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto; Maria Such, directora general de l’Institut Valencià de les Dones; el regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell; i la regidora delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.
“Hui reforcem els recursos que ja hem posat a disposició de les dones, especialment aquelles que pateixen problemes d’assetjament o són víctimes de la violència masclista” ha declarat José Manuel Prieto qui s’ha referit a la platja com “un espai confortable i segur per gaudir-lo i viure’l en plenitud de condicions”
Sobre la instal·lació d’aquests punts a les oficines de turisme, l’alcalde ha explicat que són espais que funcionen els set dies de la setmana i tenen un horari ampli. “D’aquesta manera facilitem a aquelles dones que prenguen la decisió de denunciar que tinguen un lloc on acudir“.
Durant l’atenció als mitjans s’ha explicat que el personal de les oficines ha estat format en l’assistència a dones víctimes de la violència masclista i coneix com activar els diferents protocols establerts en funció del problema que s’haja denunciat.
“Seguirem treballant en aquesta línia en companyia dels 110 municipis de la Xarxa de Municipis Valencians contra la Violència de Gènere i incorporant tots els recursos necessaris” “En les últimes hores han estat assassinades tres dones. No és un problema menor. És un problema que, malauradament, s’ha adherit a l’estructura social i que hem de combatre també des de les institucions públiques” va finalitzar l’alcalde.
Per la seua banda, María Such va posar en valor la col·laboració amb Turisme. “Hem incorporat punts violeta en els festivals musicals, a les festes locals i patronals de molts municipis i aquest últim any hem signat acords per estendre aquesta xarxa a les oficines de turisme a municipis que, deguat a la temporada estival, moltes vegades dupliquen la seua població“.
“Volem que tots els treballadors de les oficines de turisme tinguen els recursos necessaris per a atendre a qualsevol persona que estiga patint una situació d’assetjament“.
Ara mateix són 92 les oficines de turisme que formen part d’aquesta xarxa des d’on s’informa i assessora les usuàries que puguen estar patint una situació de violència de gènere o d’assetjament.