Gandia hissa la bandera “Safe Tourism”

A la platja Nord de Gandia oneja una altra bandera que ens reconeix com una destinació que garanteix la seguretat sanitària enfront la COVID-19. Es tracta de la ‘SAFE TOURISM’, la marca de referència de turisme segur que ens ha atorgat l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), un organisme que depèn del Ministeri de Turisme.

És, per tant, un segell que garanteix la implantació del Sistema de Prevenció de Riscs per a la Salut enfront de la COVID-19, i ens l’han concedit després d’haver superat una auditoria molt exigent i complexa, què ha controlat l’aforament, la distància social o les mesures higièniques. La platja de Gandia té un aforament de més de 60.000 persones, compta amb el doble d’efectius de la Policia Local en l’arena i al voltant de 50 auxiliars per informar sobre la COVID-19.

L’acte d’hissada de la bandera ha estat presidit per l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha acudit acompanyada de la regidora de Sanitat, Liduvina Gil, els presidents de les juntes de districte de la Platja i del Grau, Ferran Martínez i Miguel Ángel Picornell, el Cap de la Policia Local, Marc Cuesta, del president de Creu Roja Gandia, Toni Martí, membres de les brigades de Policia Local, de neteja, Creu Roja, auxiliars de platja… També representants d’associacions sectorials: hotels, agències de viatge, restaurants, càmpings i veïnals (Platja i Grau), Capitania Marítima i Port de Gandia…

L’Alcaldessa ha explicat que “aquesta bandera certifica que complim tots els requisits de seguretat sanitària, circumstància que genera confiança entre els nostres residents i visitants. El distintiu, precisament, té com a objectiu generar confiança entre els clients i operadors turístics nacionals i internacionals, al mateix temps que es redueix el risc de contagi de turistes i treballadors del sector, gràcies a les mesures que adopten els prestadors de serveis turístics. Hem aconseguit la bandera gràcies a l’esforç de tots els sectors i serveis que treballen cada dia a la nostra platja: Policia Local, Creu Roja, servei de neteja i tècnics municipals, entre d’altres”.

Al nostre territori, a més de Gandia, només hi ha 4 municipis que han aconseguit aquest distintiu: Sagunt, Canet, Cullera i Peníscola. També cal assenyalar que, paral·lelament, hi ha establiments privats que tenen un certificat similar que s’ho han tret pel Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (SICTED), i que es diu “Bones pràctiques avançades COVID-19”. Un total de 43 establiments s’ho van traure al mes de juliol i altres 12 més passaran la revisió aquesta setmana mateix. “Gandia ha fet els deures i hui és un dia de felicitacions per la feina feta, que ha aconseguit contindre la pandèmia i garantir l seguretat dels nostres visitants i de la nostra ciutadania”.

Per la seua banda, la regidora de Sanitat ha mostrat també la seua satisfacció perquè “a pesar que hem viscut situacions difícils per culpa dels brots d’aquest estiu, Gandia ha continuat lluitant per eixir-se’n i aquest distintiu reconeix l’esforç, el treball ben fet entre totes i tots”.

No s’ha de baixar la guàrdia

Des de l’Ajuntament continuen en marxa, oferint moltíssimes activitats amb totes les mesures de seguretat, i el sector turístic continua oferint un servei adient al context, perquè volen que la gent “Torne a brillar en Gandia”, l’eslògan més repetit aquest estiu.

Així, des del Govern local recorden que cal continuar donant certeses i complint de manera molt estricta totes les mesures de seguretat, com posar-nos les mascaretes i mantindre la distància de seguretat per evitar els contagis. I cal continuar comprometent-se a protegir la nostra salut i la de la gent. El virus està ahí i únicament si complim de manera escrupolosa les mesures podrem acabar amb ell.

Reconeixements

Aquesta bandera se suma a la “Lliure de fum” a la platja de l’Auir, presentada recentment, i a d’altres, com ara la “Bandera Qualitur”, “Blava” (34 anys rebent-la ininterrompudament), “Norma ISO 14001 i 9001”, “NORMA Q” o “Platja Cardioprotegida”. “És un orgull tindre la platja que tenim, sempre en les millors condicions, amb uns serveis immillorables i uns nivells de neteja i manteniment que la fan única. Gandia és un referent en qualitat (ho demostrem amb les banderes), i també en seguretat (seguretat ciutadana i seguretat sanitària enfront de la COVID-19)”, ha conclòs l’Alcaldessa.