Gandia homenatjarà les dones de la ciutat el pròxim dissabte en el Teatre Serrano

La regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, ha comparegut este matí en roda de premsa per a anunciar que el pròxim 6 de novembre el Teatre Serrano acollirà a les 20 hores l’homenatge a les dones de la ciutat, en general, i a les dones de referència, en particular, per la seua contribució personal i social amb la lluita per la defensa de la igualtat.

“Es premiarà a diverses dones de Gandia pel seu recorregut professional, la seua trajectòria vital i el seu compromís amb la defensa de la igualtat real entre homes i dones”, ha destacat Navarro, qui ha afegit que l’acte estarà presentat per Puri Naya i comptarà amb una actuació musical posterior del grup Las Libelu, integrat per Mamen Bautista, Rosana Nácher i La Cris, qui, a més, presentaran el seu nou disc.

Les dones premiades per al 2021 que van estar seleccionades pel Consell Municipal de la Dona són les següents.

  • Isabel García Peiró, subdirectora d’Infermeria de l’Hospital Francesc de Borja, seleccionada per la seua labor com a sanitària que ha estat en primera línia de la lluita contra la covid-19 i per representar el 80% del col·lectiu professional del centre. “Una dona que va ser valenta i resilient en esta època tan dura que hem travessat”, ha fet referència Navarro.
  • Vicenta Llorca Climent, destacada escriptora de la Safor.
  • Rosa Orquín Climent, qui destaca per la seua llarga trajectòria com a locutora radiofònica en Radio Gandia.

D’altra banda, Navarro ha explicat que l’acte també s’aprofitarà per a retre homenatge a les dones del 2020, cerimònia que es va haver de posposar a causa de la crisi sanitària:

  • Les Clarisses: testimoni del patrimoni cultural de la Ciutat Ducal.
  • Mariles Azcón, una de les dones referents del feminisme a Gandia.
  • Selina Moreno, madrilenya de naixement, però gandiana d’adopció, que va superar fa anys un càncer de mama gràcies a la pràctica de la natació com a vàlvula de fuita.

Els símbols del cartell, elaborat per la il·lustradora Eva Nieto, representen les estrelles que brillen sobre la ignorància i l’obscuritat, una referència a les persones amb aspiracions i desitjos de millora com les dones premiades per  “ser un exemple de brillantor i de resiliència al llarg de la seua vida personal i professional”, ha finalitzat l’edil socialista.