Sorteig de dos mini iglús entre la ciutadania gandiana per a fomentar el reciclatge sostenible

El regidor de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, ha anunciat que l’Ajuntament de Gandia, en col·laboració amb Ecovidrio, sorteja 2 mini iglús solidaris amb el lema ‘Turisme reciclador i sostenible’ per als mesos de juliol i agost (una unitat per mes) entre els gandians i gandianes per a fomentar el reciclatge sostenible de vidre a la nostra ciutat i per a donar suport i visibilitat a la campanya ‘Movimiento Banderas Verdes 2021’ a la que Gandia se suma un any més i que torna a posar en marxa esta entitat sense ànim de lucre amb l’objectiu de guardonar l’esforç de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la transició verda en un context marcat per la recuperació de la crisi sanitària causada per la covid-19.

A través de la col·laboració entre l’Ajuntament de Gandia i 250 establiments del sector hostaler de la nostra ciutat, la capital de la Safor competirà amb altres 38 municipis de la Comunitat Valenciana per tal d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a arrabassar la Bandera Verda a Dénia i Benidorm, guanyadors de l’última edició.

Cal recordar que Gandia compta amb bones xifres per a aconseguir aquest reconeixement, ja que en 2020 la ciutadania gandiana va reciclar fins a 1.008.361 kg de residus d’envasos de vidre, la qual cosa suposa 13,3 kg/habitant. Amb més de 356 contenidors, en la localitat ja hi ha un iglú per cada 213 habitants.

Amb este sorteig es pretén donar visibilitat i impuls a aquesta campanya ecològica i sostenible, alhora que es transmet un missatge de responsabilitat a la ciutadania, que amb un xicotet gest solidari pot aportar el seu granet d’arena per a cuidar el medi ambient de la nostra ciutat i del nostre planeta.

 

Com participar

Per a poder participar en el sorteig d’estos dos xicotets contenidors de disseny atractiu cal publicar una foto o un vídeo a les xarxes socials personals reciclant vidre en un dels més de 300 iglús d’Ecovidrio que tenim a Gandia. El post ha de vindre acompanyat del hashtag #miniglúGandia i la frase “Jo recicle vidre” a manera de breu missatge de conscienciació per un reciclatge responsable i sostenible.

Les condicions de participació són ser major de 18 anys, tindre perfil en alguna de les xarxes socials utilitzades per l’Ajuntament de Gandia (Facebook, Twitter i Instagram) i ser resident a la nostra ciutat.

A partir del dia de hui s’obri el termini de participació i els guanyadors o guanyadores dels iglús s’anunciaran a l’inici de cada mes posterior al mes de participació (agost i setembre) a les xarxes municipals.

Les persones interessades a adquirir un min iglú d’Ecovidre amb una gran varietat de dissenys poden comprar-lo a la pàgina web www.miniglu.es.