L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, s’ha reunit este matí amb el director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, per abordar la situació del Centre Integrat de Formació Professional (FP) La Safor i del CEIP Roís de Corella. A l’encontre també hi han assistit la regidora d’Educació, Esther Sapena, i la regidora d’Economia, Empresa i Ocupació, Elena Moncho.
Respecte al Centre Integrat d’FP, l’alcalde ha remarcat que és una infraestructura “estratègica” per a la ciutat, per la qual cosa ha anunciat que s’ha acordat la signatura d’un protocol abans de finals de mes amb els compromisos per a la licitació de la redacció del projecte, de l’inici i execució de les obres, tenint en compte que el termini previst per a la finalització de les obres és de cinc anys.
“Hem de marcar-nos terminis, des de la bona cooperació entre les dues Administracions, per a fer realitat un projecte que té una gran demanda, és una prioritat política de primer ordre per a l’Ajuntament de Gandia i per a la Generalitat Valenciana, i sempre amb el suport i la col·laboració de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES)”.
Prieto ha plantejat la signatura d’este protocol després que la Generalitat Valenciana haja decidit assumir la redacció del projecte i la construcció del Centre d’FP. “Tot i que el fet que la Generalitat assumisca el projecte no és la fórmula que havíem triat, el més important és que esta infraestructura estratègica es faça com més prompte millor i que els objectius es complisquen. Una infraestructura necessària que suposa una inversió de 26 milions d’euros”. Prieto ha recordat que l’ajuntament va cedir a la Conselleria d’Educació del Govern del Botànic una parcel·la dotacional de 14.000 metres quadrats a Beniopa-final del Passeig, amb bones connexions per a la ciutat i per a la Safor, per a poder albergar este nou centre.
El director general d’Infraestructures Educatives, per la seua banda, ha expressat que el fet que siga un centre estratègic per a la Conselleria és una de les causes per les quals “s’ha pres la decisió que siga un edifici dirigit i construït” per la Conselleria. “Intentarem en tot moment que els terminis previstos que hi havia en la sol·licitud de la delegació per fer l’edifici es mantinguen o, fins i tot, es reduïsquen”, ha comentat Valcárcel.
CEIP ROÍS DE CORELLA
Respecte al CEIP Roís de Corella, Prieto ha recordat que l’empresa que executava les obres del Pla Edificant es va declarar en concurs de creditors, es va haver de rescindir el contracte i “necessitàvem que l’actual Govern de la Generalitat finalitzara la tramitació iniciada en 2023 publicant la corresponent resolució en el DOGV”.
En este sentit, el director general d’Infraestructures Educatives, ha assegurat que, “com a màxim demà”, hauria d’estar firmada l’ampliació de la delegació de competències i “per resoldre tots els problemes que està patint la comunitat educativa per un problema absolutament alié, tant a l’Ajuntament, com a la Generalitat”. D’esta manera, una vegada la Generalitat publique la nova resolució amb la delegació de competències, l’ajuntament tornarà a licitar per a reprendre les obres de millora del CEIP Roís de Corella.
L’alcalde i el director general, en finalitzar la reunió, s’han desplaçat al CEIP Roís de Corella per visitar el centre.