Gandia i la Diputació avancen en l’organització de l’Any Sant Francesc de Borja

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha dut a terme este divendres la seua primera visita institucional a la Diputació de València després de succeir en el càrrec a la nova ministra de Ciència i Innovació i exalcaldessa, Diana Morant. Prieto ha esta rebut en el Palau de la Batlia pel president de l’ens provincial, Toni Gaspar.

En la trobada, en la qual també ha participat el diputat provincial d’Hisenda i regidor socialista gandià, Vicent Mascarell, els responsables de les dos institucions han abordat assumptes d’interés per a la ciutat, entre ells la construcció d’un pavelló esportiu universitari al costat del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), que comptarà amb la col·laboració de la Diputació a través del Pla d’Inversions per a municipis de més de 50.000 habitants, i la commemoració de l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja en el 350 aniversari de la canonització del IV duc de Gandia.

En este sentit, el president Gaspar ja va avançar la intenció de la Diputació de sumar-se als actes amb motiu d’esta efemèride i de declarar 2022 com a Any Sant Francesc de Borja, a través d’una moció en la qual treballa Presidència amb la intenció de portar-la a ple després de l’estiu. L’ens provincial projecta crear una comissió d’experts per a elaborar una programació cultural al costat de l’Ajuntament de Gandia i l’Arquebisbat de València.

Així, l’alcalde, José Manuel Prieto, ha mostrat “l’absoluta disposició de l’ajuntament a col·laborar amb la Diputació i la resta d’institucions en els actes per a recuperar el llegat d’un gandiense il·lustre que va tindre un paper transcendental en l’àmbit polític, però també en el religiós, com a pare dels jesuïtes, i en el social, com a fundador de la Universitat de Gandia”.