Gandia i la Generalitat treballen per a destinar sòl públic de Santa Anna a pisos en lloguer assequible

L’Ajuntament de Gandia i l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), dependent de la Generalitat Valenciana, treballen per a mobilitzar sòl públic de la barriada de Santa Anna i destinar-ho a habitatge en lloguer assequible. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, en companyia del cap de servei d’Urbanisme i Habitatge, Jorge Hervás, han mantingut una reunió este matí amb el director general de l’EVha, Alberto Aznar, en la qual s’ha analitzat la situació de l’habitatge en el municipi i les opcions per a millorar-la.

Entre altres assumptes, s’ha posat de manifest l’estreta col·laboració entre totes dues administracions amb la finalitat d’incrementar el parc públic d’habitatge a la ciutat en una zona que actualment està en expansió, com és el districte de Santa Anna, en la qual es construirà el nou Palau de Justícia este estiu. Esta infraestructura constituirà un equipament públic comunitari fonamental a la ciutat que dinamitzarà la zona i atraurà població. Així mateix, serà un autèntic motor per a qualsevol activitat empresarial i professional relacionada amb el servei públic judicial.

Gandia, en l’actualitat, disposa d’una important demanda d’habitatge de protecció pública per part de la ciutadania, destinada especialment a lloguer en lloc de tinença en propietat pel que, en el marc d’esta actuació, està previst que es beneficien famílies inscrites en el registre de demandants del consistori gandià.

33 HABITATGES EN LLOGUER ASSEQUIBLE

La reunió també ha servit perquè la Generalitat i l’Ajuntament de Gandia coordinen accions per a posar a disposició 33 habitatges en lloguer assequible en el municipi que ja estan construïts als carrers Benicanena, Llutxent i del Claustre. Així mateix, un altre dels temes analitzats en la trobada han estat les propostes d’adjudicació de dos habitatges inclosos en el conveni amb Criteria Caixa per a famílies en situació d’emergència residencial.

El director general de l’EVha ha destacat l’esforç que la Generaliat està realitzant per impulsar l’habitatge en lloguer assequible, sent Gandia un clar exemple d’això. En els últims cinc anys, la Conselleria ha invertit 780.000 euros en actuacions de millora i reparació del parc d’habitatges protegits en esta ciutat. D’ells, 385.000 corresponen a l’atenció de reclamacions i manteniment d’edificis i 395.000 euros a reparació d’un total de 92 habitatges.

Alberto Aznar ha destacat els treballs exercits durant els últims anys per a posar a disposició prop d’un centenar d’habitatges a Gandia. “Continuem treballant per a ampliar esta oferta d’habitatge assequible i actualment tenim en execució 18 habitatges i altres sis estan en valoració per a la seua pròxima rehabilitació”, ha assenyalat.

GANDIA MANTÉ EL SEU RITME D’INVERSIONS

L’alcaldessa de Gandia ha manifestat que per a totes les Administracions és una obligació facilitar l’accés a un habitatge digne. “Malgrat la pandèmia de la covid-19, la Generalitat Valenciana continua confiant en Gandia, mantenint el seu ritme d’inversions, com és el cas de l’ARRUR Beniopa-Plaça El·líptica (al voltant de 3 milions d’euros). Així mateix, fa un any també es va aprovar l’ARRUR del Raval, amb 2,6 milions d’euros”, ha recalcat.

Gandia, a més, també ha estat la primera ciutat a incorporar-se a la Xarxa Xaloc amb una ajuda de 111.600 euros. “En  este sentit, en temps difícils, Gandia continua en marxa i fixant la seua atenció en els col·lectius més vulnerables que necessiten un habitatge digne”, ha indicat.

La regidora socialista Amparo Victoria ha assenyalat que des de l’Ajuntament de Gandia, “estem prestant un servei d’habitatge amb qualitat i, especialment, en el context d’emergència residencial que estem vivint”. Per part de l’Oficina d’Habitatge Públic Municipal s’han gestionat durant els últims mesos les subvencions públiques corresponents a les ajudes de lloguer, ajudes covid-19, informe d’avaluació de l’edifici, així com les ajudes públiques en matèria de rehabilitació i eficiència energètica. Esta oficina, segons Victoria, s’ha constituït com un autèntic referent en les polítiques públiques derivades de la gestió d’habitatge.

COL·LABORACIÓ INSTITUCIONAL

Morant, finalment, ha agraït la voluntat de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per posar en valor les iniciatives de l’accés a l’habitatge com a epicentre de les actuacions i com a eix d’unió entre el creixement econòmic i la política social. “No és casualitat que Gandia siga una ciutat per la qual la Generalitat continua apostant. L’Ajuntament té en la Generalitat una gran aliada i hem posat en marxa nombrosos projectes que pretenen millorar la qualitat de vida de les persones”, ha assenyalat la primera edil de Gandia.

Tant l’alcaldessa com el director general de l’EVHA han destacat la importància que té la col·laboració institucional entre Generalitat i Ajuntament per a donar una resposta efectiva a les necessitats de la ciutadania de Gandia.