Gandia i la platja oferixen més de 1.000 activitats per a escollir este estiu

Arriba un dels estius que es preveu resulte una de les millors temporades turístiques dels últims anys. És per això, que l’Ajuntament de Gandia ha preparat més de 1.000 activitats de diverses temàtiques per a la ciutadania i els visitants d’estes vacances. Tal i com ha explicat el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, «amb l’objectiu de seduir el visitant i complementar la jornada de sol i platja», l’oferta tindrà com a «elements estrella» l’esport, la cultura i l’oci.

La Nit de Sant Joan, el 23 de juny pròxim, serà l’encarregada d’encetar la programació estiuenca: «Una nit màgica on la tradició del foc anirà acompanyada per diverses activitats», ha destacat Mascarell. A més d’esta nit, amb la intenció de posar en valor la tradició pirotècnica, l’Escullera Nord acollirà quatre castells de focs artificials al llarg de l’estiu i el passeig Rosa dels Vents dispararà una mascletà el 30 de juliol. El color també envairà el cel de la platja amb les exhibicions de milotxes.

En l’apartat cultural, tal com ha especificat el regidor, es portaran a terme diverses exposicions com és el cas del Gandia Bricks a l’Espai Baladre, «un lloc d’oportunitats» que exhibirà maquetes i diorames de Lego. La música serà també «una part essencial». Així, es realitzaran concerts als diferents escenaris del passeig Marítim Neptú tots els dimecres i diumenges de juliol i agost a les 20 hores amb ‘Sona l’Arena’. Les bandes de música de Gandia i la Safor també actuaran al camp de Beisbol amb ‘La mar de músiques’ els dimecres de juliol i agost a les 22.30 hores.

Els espais emblemàtics i patrimonials de Gandia com la cova del Parpalló, el castell Bairén o el Morabit també comptaran amb visites guiades. En esta línia, la ciutat sumarà el festival Polisònic o les visites nocturnes i experiències gastronòmiques al Palau Ducal. El Monestir de Sant Jeroni allotjarà la 15ª edició de Música de diversos gèneres i a càrrec de diversos grups com el de pop rock Tenda o el concert «Lucrècia Borja» de Capella de Ministrers. A la platja, els trenets turístics que arribaran fins a l’Auir mostraran l’altra part de béns naturals de Gandia.

L’apartat d’oci oferirà opcions lúdiques per a un públic familiar com el cine en família a l’Escenari Ripoll o el Borja Pop Art. Pel que fa a l’esport, del 25 de juny fins al 15 de setembre a les 8.15 hores es duran a terme classes gratuïtes (ioga, gap i latinfitness) als diferents escenaris del Passeig Marítim . Així mateix, també es podran realitzar esports nàutics. «Estes són un clar exemple de l’esforç públic-privat. Públic perquè es faciliten unes concessions i privat perquè són ells els que ho gestionen i fan d’açò un producte», ha afegit Mascarell.

Segons ha expressat el regidor de Turisme, «l’objectiu és que el turista puga saber què fer i tindre opcions diferents per a complementar el seu dia de sol i platja». Així, totes les persones podran informar-se a través de distints canals com la web de Visit Gandia o xarxes socials de la programació que oferix la ciutat. «Encetem l’estiu amb la major oferta públic i privada a la nostra platja als últims anys. La normalitat ha vingut carregada amb més de 1.000 activitats per a este estiu», ha conclòs.