Gandia i la Universitat de València signen un conveni per a la integració de les víctimes de violència de gènere

L’Ajuntament de Gandia i la Universitat de València han signat hui un conveni de col·laboració que continuarà estrenyent les relacions entre ambdós organismes, obrint una nova línia de treball en el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València: la integració plena de les dones víctimes de violència de gènere. Este acord permetrà que dones amb domicili a Gandia, es puguen convertir en alumnes d’Unimajors, itinerari formatiu impartit per la Universitat de València a la seua seu de Gandia.

Esta possibilitat permetrà a les dones víctimes de violència de gènere no tan sols millorar el seu bagatge cultural sinó també la millora en la seua integració social, ja que els donarà la possibilitat de relacionar-se reduint l’aïllament social al qual, normalment, es veuen abocades. A més, la integració en este programa implicarà una millora important en la seua autoestima.

Este acord de col·laboració inclou, també, la realització d’activitats formatives i culturals entorn al 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per a promoure la igualtat entre homes i dones i la lluita contra totes les formes de dominació que patixen les dones.

En este sentit, el Centre Internacional de Gandia ha organitzat els cursos de la Universitat d’Hivern, celebrada del 15 al 19 de febrer sota el lema ‘Perspectives de poder en femení’, així com el seminari ‘La feminització de les cures’ previst per la vesprada del pròxim dia 10 de març. A més, en l’aspecte cultural es preveu per als mesos vinents la convocatòria d’un concurs de creació artística sobre el feminisme.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha assenyalat que es tracta d’un acord molt especial basat en la col·laboració entre els dos organismes i que té com a objectiu la integració plena de les dones víctimes de violència de gènere a la nostra ciutat. “És un acord pioner i específic per a Gandia que sorgix a proposta de l’associació Rosa dels Vents”, ha explicat Morant, qui ha afegit que “hui posem en marxa un mecanisme d’ajuda molt positiu, innovador i necessari que demostra que tant universitat com l’Ajuntament es deuen a la societat”.

Per la seua banda, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha destacat “la contribució de la universitat pública a la presència de la dona en els espais professionals”, assenyalant que “l’impuls a la igualtat efectiva entre homes i dones és un valor nuclear de la Universitat de València, que treballa estretament en la lluita contra la violència contra les dones amb la Generalitat Valenciana”.

 

MINUT DE SILENCI

Prèviament a este acte la rectora de la Universitat i l’alcaldessa de Gandia s’han unit a la corporació municipal en el minut de silenci convocat per l’ajuntament en rebuig a l’assassinat, en les últimes hores, d’una dona, víctima de violència masclista a Madrid.

En acabar esta expressió de condol i de rebuig, tant la rectora, Mavi Mestre, com l’alcaldessa, Diana Morant, han remarcat la condemna contra qualsevol classe de violència, i especialment, la violència contra les dones que “expressa un comportament i una manera de ser que hem de considerar intolerable en la nostra societat”.