Gandia i l’Autoritat Portuària preparen un nou conveni per a regular els projectes Port-ciutat

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, i el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, s’han reunit este matí a la seu de l’APV a València per a entaular el primer contacte del nou primer edil amb temes d’interés marítim portuari i de relació Port-ciutat. Al respecte, Prieto ha assenyalat que “els ‘tinglados’ del Port seran un espai per als ciutadans. Comença ara el concurs d’idees per a dinamitzar la zona i fer compatibles usos perquè els disfrute la ciutadania. A més, preparem un nou conveni amb l’Autoritat Portuària que regule els projectes i accions comunes Port-ciutat.

L’Ajuntament de Gandia i la APV han col·laborat estretament en els últims anys en el desenvolupament de projectes culturals, de mobilitat i d’accessos en la zona portuària de la capital de la Safor. Seguint amb esta línia de treball conjunt, José Manuel Prieto i Aurelio Martínez han acordat plasmar estratègies, accions i projectes comuns de relació Port-ciutat en un conveni de col·laboració que servisca com a full de ruta dels treballs a desenvolupar conjuntament.

Entre estos projectes està la remodelació de la zona d’interactivitat ciutadana Port-grau i els nous usos dels ‘tinglados’ fruiters. Tots dos representants s’han mostrat molt optimistes en els resultats del concurs d’idees llançat recentment per la APV que busca reforçar l’ús per a la ciutat dels embulls i la zona annexa proposant actuacions i activitats que siguen capaces de dinamitzar l’àrea, respectant l’ús pesquer i obrint la seua participació a la ciutadania.

En concret, l’àmbit d’actuació del concurs d’idees es concentra en dues zones, una d’elles entre els embulls de fruiters del 5 al 17, i l’espai situat entre la seua façana sud i el límit de l’àmbit portuari comercial, i entre la façana nord i el cantil. L’altra àrea inclou l’edifici i la plaça de la Llotja, i la plataforma que queda al sud de l’església de Sant Nicolau.