Gandia impartirà cursos de formació en l’ús de dispositius mòbils i eines digitals per als majors

L’Ajuntament de Gandia, ha anunciat que impartirà cursos de formació gratuïts per a persones majors de 55 anys que desitgen aprendre l’ús de dispositius mòbils i eines digitals. Així, a partir del 14 de març i de 9.30 a 12.30 hores a l’espai Urbalab, s’impartiran diferents lliçons, repartides en catorze dies, que tenen l’objectiu d’apropar, preparar i normalitzar l’ús de noves tecnologies en la vida diària d’aquestes persones.

El consistori ja va iniciar fa dues setmanes el servei d’atenció preferent per a tota la tramitació de la gent gran front a l’administració i davant l’Ajuntament de Gandia. “És una atenció presencial, amb qualitat de servei i, sobretot, consideració perquè tots els nostres majors així ho mereixen”, ha declarat José Manuel Prieto, alcalde de Gandia. A més, ha afegit que “hui fem un pas més. Oferirem cursos per a eliminar qualsevol escletxa o barrera digital per a demostrar que cap ciutadà està exclòs per la seua condició i/o formació”.

Els cursos tenen com finalitat apropar l’administració electrònica a la gent gran per aconseguir que les persones menys relacionades amb les noves tecnologies coneguen les diferents funcions que pot tenir el seu telèfon intel·ligent i, així, apropar-se més als seus mitjançant estes eines (Whatsapp, banca online, correu electrònic…).

Descàrrega d’aplicacions, enviament de missatges de text, funcionalitats de la banca digital, seu electrònica, navegació GPS i moltíssims altres seran els coneixements bàsics que aprendran els nostres majors per no quedar-se despenjats amb l’avanç tecnològic. Mercedes Villar i Patricia Merayo seran les dues docents que impartiran els diferents tallers d’una durada d’entre 3 a 12 hores, sent tres les hores de temps màxim al dia.

TALLERS PROGRAMATS
– Com utilitzar el telèfon mòbil (14 de març).
– Introducció a Internet: navegació i correu electrònic (21 i 22 de març).
– Aprén a fer ús de Whatsapp (23 de març).
– Videotelefonades: contacta amb els teus (25 de març).
– Aprén a fer ús de la banca per internet (28, 29 i 30 de març).
– Google Maps: mou-te pel món amb el telèfon mòbil (1 d’abril).
– Com fer tràmits senzills per Internet per a la gestió sanitària: App GVA Salut (4 d’abril).
– Coneix la seu electrònica municipal i fes tràmits en ella (5, 6, 7 i 8 d’abril).