Gandia implementa el programa ‘Servei Responsable’ per a previndre conductes addictives en els establiments i locals d’oci

Este matí, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada de la tècnica del departament, Eva Mauri, ha presentat en roda de premsa el programa ‘Servei Responsable’ per tal de previndre conductes addictives.

Este projecte té com a objectiu principal «garantir la promoció i consecució d’un oci segur, saludable, responsable i de qualitat disposant la participació del col·lectiu professional i empresarial hostaler», tal com ha expressat la regidora socialista. A més, Gil ha explicat que «es basa en el foment i compromís social de les empreses per a millorar les conductes que es donen als establiments hostalers».

Per la seua part, Mauri ha desgranat les tres accions que es portaran a terme per tal d’aconseguir la proposta d’este programa.

  • Formació de personal tècnic de l’ajuntament, específicament als dels departaments de Turisme, Joventut, Igualtat, Policia Local, docents del CdT de Gandia, UPPCA i Polítiques Saludables.
  • Accions de sensibilització als empresaris i empresàries dels locals hostalers detallant el codi de bones pràctiques ‘Servei Responsable’.
  • Curs de formació en ‘Servei Responsable’ dirigit als propietaris i persones treballadores de locals hostalers (5 hores presencials.

«La intenció de tot açò és que es faça un consum d’alcohol racional i que l’edat a la que es comença a beure alcohol, ara mateix als 13-14 anys, s’erradique», ha assegurat Mauri. Una vegada es facen les tres accions, entre els mesos de desembre, gener i febrer, es crearà el circuit de locals participants en ‘Servei Responsable’ on s’inclouran a tots aquells que assumisquen i complisquen els objectius i requisits establits.

«Estes accions es poden portar a cap gràcies a les ajudes rebudes de la Red Española de Ciudades Saludables (RECS) i la Federació Espanyola de Municipis i Provincies (FEMP)», ha conclòs la tècnic del departament.

En les pròximes setmanes es realitzarà el contacte amb les empreses hostaleres per començar estes accions que busquen millorar Gandia com a destí turístic.