Gandia imposa el seu criteri i aconseguix que l’extracció d’arena finalitze el 10 de juny

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut este matí davant dels mitjans de comunicació per a explicar el resultat de la reunió mantinguda este mateix matí amb representants de la Demarcació de Costes, després d’anunciar dilluns passat que el Govern local emprendria totes les mesures necessàries amb el fi d’evitar que l’extracció d’àrids de les platges de Gandia s’allargara fins al 26 de juliol.

“Hem arribat a un acord raonable i que atén les exigències que vaig plantejar públicament”, ha declarat la primera autoritat municipal, qui ha avançat que el primer dels punts acordats a la trobada de hui ha estat que els treballs es paralitzen durant els caps de setmana. “No podíem tolerar que, els dies de més afluència de banyistes, els camions estigueren entrant i eixint de la platja mentre la gent estava prenent el sol o banyant-se, amb el perill i les molèsties que això comportava”, ha indicat.

Durant la compareixença s’ha informat que els treballs d’extracció a la platja nord finalitzaran demà 27 de maig, es paralitzarà durant el cap de setmana i durant els dies 30 i 31 de maig, dilluns i dimarts que ve, s’ultimaran les tasques de perfilar l’arena i netejar la platja.

Pel que fa a la platja de l’Auir, s’ha avançat que divendres, 10 de juny, serà l’últim dia d’extracció d’arena. Les obres s’aturaran durant eixe cap de setmana i del 13 al 15 de juny s’ultimaran les tasques de perfilar l’arena i netejar la platja. Una data que implica reduir considerablement el primer cronograma que contemplava extracció d’àrids fins al 26 de juliol.

Paral·lelament, s’ha acordat amb Costes un reforçament de la seguretat a la zona on s’estiga produint l’extracció de sorra, per a evitar perills i salvaguardar la integritat dels usuaris de les nostres platges.

“Hem aconseguit retallar en quaranta-sis dies l’extracció de sorra prevista a la platja de l’Auir, i així evitem perjudicar el sector turístic i els usuaris de la platja en plena temporada estival. Ho hem obtingut amb diàleg, però de manera molt ferma, tenint molt clar que la nostra prioritat és Gandia”, ha afirmat l’alcalde, incidint en la predisposició de la ciutat a ser solidària amb altres municipis, però sempre tenint en compte que Gandia ja està en plena temporada turística, amb tots els serveis operatius i totes les empreses concessionàries en marxa.

“Ja ho vaig advertir dilluns passat. Si no es complia el calendari, acudiria on fora necessari per a defensar els interessos de Gandia, primer, per damunt de qualsevol altre interés. La meua obligació com a alcalde és defensar primer sempre Gandia”, ha finalitzat Prieto.