Gandia enceta el curs escolar 2023-2024 on l’ajuntament ho ha deixat tot enllestit per al seu correcte funcionament

Els centres educatius de Gandia han donat inici hui al curs escolar 2023-2024. En total són més de 10.000 els alumnes que s’han incorporat a les classes a Infantil, Primària, ESO i Batxiller. L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha visitat el col·legi Botànic Cavanilles, l’escoleta del Centre Històric i l’institut Veles e Vents situat al Grau per conéixer de primera mà l’última hora d’esta data tan assenyalada, destacant que des de l’ajuntament han deixat tot enllestit per al correcte funcionament.

“Estem convençuts que serà un bon curs escolar. Nosaltres ho tenim tot preparat i crec que estem davant d’un gran any. Hi ha hagut alguns problemes puntuals amb l’adjudicació de places de docents per part de la Generalitat Valenciana i nosaltres esperem que es puga arreglar tan prompte com es puga. Pel que fa a la resta d’indicadors, plena normalitat”, ha expressat Prieto.

Amb la posada en marxa, un any més, del Xec Cultural-Escolar s’ha volgut ajudar a que l’inici de curs, on hi ha una gran inversió econòmica de les famílies, hi haja una bona cobertura financera per al material escolar per part de l’Ajuntament. “En este moment ja s’han utilitzat 2.700 xecs, el que suposa un 37% dels xecs totals, i a més s’han complimentat 5.800 per a poder-los consumir”, ha afegit la màxima autoritat municipal.

Pel que fa a les infraestructures, l’Ajuntament de Gandia va aprovar en el mes de juliol la sol·licitud de delegació de competències de dos centres més del Pla Edificant que ja estaven inclosos en la primera etapa. Les obres, que es van quedar desertes atés a l’encariment de preus, s’han pogut tirar endavant gràcies a duplicar la inversió inicial. Es tracta del CEIP Montdúver, amb una inversió que ha pujat al doble perquè es puga acabar. S’han consolidat 2,6 milions en este cas. L’altre col·legi és el CEIP Joan Martorell, que també ha augmentat 400.000 euros la seua inversió per a poder concloure les obres. “Parlem de tres milions d’euros més del Pla Edificant que ha suposat la remodelació i construcció de nova planta de 14 centres educatius, on s’inclou el Centre Integrat de Formació Professional”, ha afirmat l’alcalde.

Pel que respecta a este últim, “és la gran aposta estratègica de 22,6 milions d’euros per a ampliar el mapa de graus de la Formació Professional. Són 25 nous graus amb l’objectiu d’acabar amb el decalatge entre oferta i demanda del mercat laboral”, ha garantit Prieto. Este nou centre, dirigit especialment a l’hostaleria, la salut i la família marítim-pesquera, estarà en condicions de licitar la redacció del projecte al mes d’octubre, “amb la intenció de poder caminar en la construcció d’este nou espai amb una forta inversió”, ha conclòs.

A les Escoletes Municipals hi ha vora uns 434 alumnes matriculats en data del passat divendres. A Primària i Infantil, amb 6.300 matriculats, s’ha notat un increment notable. A Secundària i Batxillerat, per la seua part, hi ha 4.500 alumnes matriculats a falta de reubicar a vora 400 més de Primària i Secundària. I a l’FP seran 2.600 estudiants.