Gandia inicia el curs escolar amb tots els centres educatius oberts

La regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, i l’edil responsable de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, han comparegut hui en roda de premsa per a fer balanç de l’inici de curs escolar. Un curs que ha començat amb tots els centres escolars oberts en Infantil, Primària i Secundària.

Carmen Fuster, després d’haver mantingut contacte amb els responsables dels centres educatius, ha informat que els accessos s’han realitzat sense aglomeracions. “Tenint en compte que la pluja podria haver complicat l’hora de l’entrada, el resultat i el protocol que hem establert conjuntament amb els centres escolars i la Policia Local i Protecció Civil, ha funcionat correctament”, ha assenyalat.

Pel que fa a les matriculacions, la regidora socialista ha informat que 11.197 alumnes s’han matriculat als diversos centres de la ciutat als quals cal sumar els 2.147 dels centres d’FP, la qual cosa suposa un increment de 169 alumnes respecte al curs passat. La matriculació queda desglossada de la següent manera: la Xarxa d’Escoletes Municipals compta este curs amb 387 alumnes, 52 menys que el passat curs. Pel que fa a educació Infantil són 1.856 alumnes els matriculats, cosa que implica un increment de 5 estudiants. En el cas de Primària, la xifra ascendix a 4.442 alumnes després d’haver incrementat en 122 persones respecte al curs passat. 3.202 alumnes són els que cursaran l’ESO, 211 menys que l’any passat, mentre que a Batxillerat la xifra de matriculacions puja a 315 persones fins a arribar als 1.310 estudiants.

Tot i que ens trobem davant d’un curs complex i atípic, vull agrair a tots els departaments implicats del consistori i als equips directius dels centres l’immens treball que han realitzat durant l’estiu perquè hui la jornada es desenvolupés en aquests paràmetres“, ha declarat l’edil de Polítiques Educatives.

Fuster ha continuat la seua intervenció fent una defensa de l’educació presencial: “Els xiquets i xiquetes i els nostres joves necessiten estar a les escoles i els instituts perquè els col·legis tenen un component molt important de socialització que tots els necessiten. Crec que la coresponsabilitat funcionarà perquè els pares i les mares ho estan demostrant i la resta d’agents implicats estan treballant molt“.

Finalment, Carmen Fuster ha llançat un missatge clar: “No estigmatitzem els casos que puguen sorgir. Hem de tindre molta cura per a evitar l’estigmatització dels centres escolars i els alumnes que es puguen veure afectats per la covid-19”.

Per la seua banda, Liduvina Gil ha explicat que les 61 persones que componen el personal de la xarxa municipal d’Escoletes han superat favorablement les PCR que els han fet abans de l’inici de curs.“Tots els resultats han estat negatius i els vam tenir ahir, amb la qual cosa reduïm el temps de possibles contagis. Els pares i mares dels alumnes matriculats en les Escoletes poden portar-los amb total tranquil·litat, ja que tot el personal ha treballat en un Pla de Contingència que està donant els seus resultats”, ha indicat la regidora socialista.

Per últim, l‘edil responsable de Sanitat també ha incidit que “de res val que s’establisquen protocols i plans de contingència en els centres si no es respecten les normes quan l’alumnat ix de les escoles”.