Gandia inicia la licitació de les obres del Campanar de la Seu Col·legiata

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de Patrimoni, Alícia Izquierdo, ha acudit a la Col·legiata on ha mantingut una trobada amb l’abat de la Col·legiata de Gandia, Ángel Saneugenio. Durant l’encontre, la primera autoritat municipal ha comunicat que l’Ajuntament de Gandia va iniciar la setmana passada la licitació de les obres de restauració del campanar de la Col·legiata de Santa Maria, fonamentals per a una millor conservació del patrimoni de la nostra ciutat.

S’espera que els treballs comencen el primer semestre del 2024, i que una vegada finalitzades atraguen més visitants al centre de Gandia i, per tant, dinamitzen l’economia.

Tal com ha explicat Prieto, es tracta d’una intervenció acordada durant la legislatura passada amb un pressupost de 777.040,53 euros, dels quals 150.000 euros seran aportats per la Generalitat Valenciana i 300.000 euros per la Diputació de València.

Amb esta obra, a més de completar l’estudi arqueològic del campanar i fer-lo més extensiu, es realitzarà una restauració integral. En el cas de l’exterior del campanar, esta inversió permetrà, per exemple, eliminar les plantes que puguen perjudicar l’edifici o millorar la part externa del campanar per evitar que hi puga entrar aigua que afecte l’estructura.

Paral·lelament, també es contempla una actuació de restauració molt important de l’interior del campanar, amb l’objectiu final que part del mateix puga començar a ser visitable i sumar-se així a la important oferta cultural de Gandia.

Prieto s’ha mostrat satisfet per este nou pas al procés de restauració patrimonial i ha recordat que “fa temps que treballem amb la Fundació i la Seu Col·legiata en el projecte. És una inversió important que implica tres administracions i que permetrà al consistori que la intervenció acabe bé” i ha informat que s’espera que els treballs s’adjudiquen durant els primers mesos del pròxim any i que duren dotze mesos.

Per la seua banda, Izquierdo ha destacat que el campanar “és un element emblemàtic per a la ciutat des del punt de vista patrimonial”. L’edil de Patrimoni ha avançat que el projecte també contempla la il·luminació del campanar i obri la porta a fer-ho visitable “el que ens ajudarà a que la ciutadania ho valore més”.