Gandia inicia un nou programa d’inserció sociolaboral Incorpora’t finançat per la Generalitat amb 134.000 euros

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Gandia, dirigit per la regidora Inma Rodríguez, va iniciar el passat 16 de novembre una nova edició del projecte Incorpora’t, un programa d’itineraris integrats d’inserció laboral per a persones en situació o risc d’exclusió social, finançat al cent per cent per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb fons europeus, amb el qual Gandia ha rebut una subvenció de vora 134.000 euros (133.928,56 euros).

Actualment, participen quaranta persones de Gandia, donant cobertura a quaranta famílies. Així, s’han efectuat tres tipus d’accions amb cadascun dels participants: entrevista individualitzada inicial de diagnòstic social i laboral, tallers de cerca activa d’ocupació i orientació laboral individualitzada. Tot açò suposa, des de l’inici del programa, al voltant de 120 accions.

Inma Rodríguez ha destacat que mitjançant el programa Incorpora’t 2021 “moltes persones en risc d’exclusió social de la nostra ciutat poden incorporar-se a un treball que pot aportar-los una vida digna. Encetar una nova edició de l’Incorpora’t és una molt bona notícia per a Gandia perquè obrim les portes del mercat laboral a persones en situació de vulnerabilitat i, a més, les acompanyem emocionalment perquè cresquen a nivell personal”.

A partir del pròxim 13 de desembre i fins al mes d’abril de 2022, aproximadament, es portaran a terme accions formatives amb cursos homologats pel Labora i que formen part de les qualificacions professionals vigents que aportaran la certificació de professionalitat. En este sentit, les accions formatives per a 2021-2022 seran tècniques bàsiques de mecànica de vehicles (mecànics/mecàniques) i servei bàsic de restaurant-bar (cambrers/cambreres). Ambdues accions formatives inclouran la formació en competències digitals i en cada acció formativa participaran 15 persones.

D’altra banda, la regidora socialista ha avançat que a partir del pròxim mes de gener el programa Incorpora’t s’inclourà en un contracte-programa amb la qual cosa no serà necessari sol·licitar cada any la subvenció corresponent, afegint que “el Departament de Benestar Social realitza un magnífic treball per a poder obtenir esta subvenció i dur a terme un programa tan beneficiós per a la ciutat de Gandia, ja que fomentar l’ocupació i millorar la vida dels gandians i gandianes és una de les nostres prioritats”.