Gandia inicia una campanya per a promocionar les ajudes destinades a l’habitatge

La regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, ha presentat este matí en roda de premsa una campanya d’informació adreçada a conscienciar la ciutadania de Gandia sobre la necessitat de tindre l’Informe d’Avaluació de l’Edifici que permet accedir a tot un seguit d’ajudes en matèria d’habitatge. La iniciativa compta amb la col·laboració del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València i el Col·legi d’Administradors de Finques de València i Castelló.

“Són ajudes a les quals la ciutadania té dret”, ha explicat Victoria, qui ha lamentat que hi haja vegades que estes ajudes es perden per falta d’informació o per desconeixement d’estes interessants subvencions públiques, destinades a la rehabilitació, accessibilitat, eficiència energètica i conservació, les quals es queden desertes.

Durant la compareixença, l’edila socialista ha explicat que l’Informe d’Avaluació de l’Edifici és un document que recull la informació i anàlisi de l’estat de l’edifici d’ús residencial de l’habitatge respecte a la seua conservació, a les condicions d’accessibilitat i la seua avaluació energètica. Un document que valora l’estat de l’edifici per a poder fer les obres de rehabilitació i manteniment més aconsellables. Este document és obligatori per a edificacions d’habitatge de més de cinquanta anys i catalogades i que s’ha de fer cada deu anys.

D’esta manera i una vegada en possessió de l’informe, les comunitats de propietaris podran accedir a sol·licitar subvencions per a la conservació, a l’accessibilitat d’edificis, les destinades a millorar l’eficiència energètica i aquelles ajudes del programa de foment de la regeneració i renovació urbana i rural del Pla Estatal d’Habitatge 2018 a 2021. És a dir, programes públics d’ajudes per al foment de la rehabilitació, independentment de l’antiguitat de l’edifici (ARRURs o similars). També hi ha subvencions per als Informes d’Avaluació d’Edificis.

“Volem que els ciutadans es posen en contacte amb l’Oficina de l’Habitatge, ubicada a la plaça del Tirant, o que visiten http://habitatge.gandia.org, on es donarà tota la informació necessària i resoldrem tots els dubtes que tinguen els interessats”, ha destacat Victoria, qui ha tornat a incidir que tant Ajuntament de Gandia com la Conselleria d’Habitatge “podem ajudar-los en les seues necessitats de rehabilitació, reforma o reparació dels seus edificis. Per això, des d’ací anime els veïns i veïnes de Gandia a què utilitzen este servici per a demanar informació no només sobre l’Informe d’Avaluació de l’Edifici, sinó sobre totes les ajudes que tenim disponibles i que ja han beneficiat 838 famílies gandians durant 2020”.

Victòria també ha destacat la col·laboració tant del Col·legi d’Administradors de Finques com del Col·legi d’Arquitectes, els quals es posen a disposició dels propietaris i usuaris dels habitatges i locals. “El seu paper és fonamental perquè molts gandians puguen conéixer este tipus de subvencions i presentar els seus informes. Seguirem treballant en temps difícils perquè Gandia seguisca en marxa i que les persones que així ho necessiten tinguen un habitatge digne”.