Gandia inicia una prova pilot als carrers Navegant i Legazpi per augmentar la seguretat i prioritzar el vianant

Els carrers Navegant i Legazpi en els seus trams més propers al passeig Marítim es convertixen des de hui en zones de preferència per als vianants i on els vehicles només podran circular a 10 km per hora.

“Es tracta d’una mesura que pretén augmentar la seguretat d’estes zones que suporten una gran afluència de persones que es dirigixen a la platja i la zona de La Morada”, ha explicat el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau. “S’ha pogut comprovar durant la pandèmia que prioritzar els vianants millora l’entorn i genera noves oportunitats. El que estem aconseguint és guanyar nous espais de vianants i ajudar al fet que l’hostaleria puga gaudir en els seus negocis de més espai per a la col·locació de les taules a la via pública”, ha indicat l’edil socialista.

Per la seua banda, el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha recordat que esta actuació va en la línia d’intentar “donar confortabilitat a la nostra indústria turística per excel·lència, els hotels. És una estratègia de l’ajuntament i el sector que busca intentar millorar els entorns d’hotels i activitats turístiques que obrin tot l’any”.

D’altra banda, el titular de Turisme ha volgut incidir que “donar un tractament semipeatonal més gran a un entorn on hi ha quatre hotels, on hi ha un volum de milers de persones diàriament en temporada alta, és una bona mesura. És una prova pilot que estudiem des dels departaments implicats i els sectors afectats. Una vegada tinguem les conclusions prendrem la decisió final”.