Gandia intensifica la seguretat contra la violència de gènere al Pirata Beach Fest amb un Punt Violeta i un Camí Segur

La regidora de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant, i l’intendent cap principal de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, han visitat hui els voltants de les instal·lacions del Pirata Beach Fest per comprovar de primera mà alguna de les mesures de seguretat que es posaran en marxa durant l’esdeveniment musical, que comença demà dimecres 10 de juliol. En primer lloc, la regidora socialista ha informat sobre el Camí Segur Violeta, un recorregut que va des de la zona dels concerts a la d’acampada i que té com a objectiu que totes les persones i, especialment les dones, puguen anar i tornar soles d’una manera segura.

“Este tram, on també s’ha implicat l’àrea d’Igualtat, s’ha condicionat, marcat i il·luminat per donar seguretat i tranquil·litat. A més, passa per punts en què hi haurà agents de Policia Local al llarg de tot el recorregut”, ha assenyalat.

Una altra de les accions que es posaran en marxa són el Punt Violeta de prevenció de violències sexuals que estarà disponible durant els dies 12 i 13 de juliol entre les 22.30 i les 5.30 hores. Este espai comptarà amb la presència de dos agents de la Unitat Gessamí, especialitzada en este tipus de delictes, que informaran i orientaran totes les persones que tinguen qualsevol dubte o qüestió relacionada amb la violència de gènere. “Vull recordar que els punts violeta també servixen perquè acudisca qualsevol persona que es vulga protegir o informar sobre una situació perillosa o delictiva”, ha afirmat Morant.

Paral·lelament, es repartiran durant el festival 2.000 borses per als telèfons mòbils. Gràcies a estes persones, les persones que assistisquen al festival podran guardar els seus dispositius i objectes personals gaudint d’este matí del festival en plenes condicions de seguretat.