Gandia invertirà 1,8 milions d’euros durant els pròxims tres anys per a consolidar la platja com la més segura del Mediterrani

“Mantindrem la nostra platja com la més segura de la Mediterrània i per això mobilitzarem 1,8 milions d’euros durant els pròxims tres anys”. Són paraules del regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, que ha informat que la Junta de Govern celebrada ahir va aprovar els plecs de clàusules administratives particulars i prescripcions tècniques del contracte de serveis d’assistència sanitària en postes, ambulància assistencial, vigilància, salvament i socorrisme i servei de platges accessibles a les platges del terme municipal de Gandia.

El contracte ascendix a 600.000 euros per exercici i contempla dues pròrrogues anuals per la qual cosa es garantix el servei fins a l’estiu del 2024. Pel que fa al trienni del 2018-2021 suposa un increment superior als 200.000 euros anuals.

“No s’havia destinat mai esta quantitat a este servei i la nostra intenció és que la platja de Gandia siga coneguda no només per la qualitat de la sorra i l’aigua, sinó per la seua seguretat i vigilància. Volem que els usuaris de la platja sàpiguen que hi haurà molts ulls i instruments que ajudaran a garantir-ne la seguretat”, ha explicat Mascarell.

Pel que fa a les millores, l’edil socialista ha informat que s’hi incorpora la innovació, ja que es preveu l’ús d’un dron de salvament que permeta el llançament d’un salvavides per ajudar un possible banyista en risc. A més, este aparell haurà de tindre un altaveu amb un rang d’abast de 500 metres.

També s’incorporen a les exigències del document les taules de Surf Rescue inflables. Es tracta de taules inflables dotades d’anelles als laterals per a la subjecció de les possibles víctimes en cas d’incidents en grup. Amb esta taula un únic socorrista podrà assolir les víctimes de forma ràpida i procedir al rescat de manera conjunta. La utilització d’aquest tipus de taules permet un millor rescat en situació de risc per a diverses víctimes alhora.

Altres aspectes que també es tindran en compte són que l’empresa estiga certificada amb reconeixements ISO o SICTED, el coneixement de la nostra platja i les seues particularitats, així com la prestació del servei de bany accessible.