Gandia invertirà prop d’un milió d’euros del pressupost de 2022 en millorar les infraestructures esportives municipals

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, juntament amb la regidora d’Esports, Lydia Morant, han comparegut este matí a la pista d’atletisme del poliesportiu municipal per anunciar la inversió de prop d’un milió d’euros del pressupost de 2022 que tindrà com a fi la millora i manteniment de les instal·lacions esportives municipals.

Seguint la línia dels pressupostos dels darrers anys, el Govern de Gandia ha contemplat una partida de 900.000 euros per abordar diferents actuacions en instal·lacions esportives. “Hem demostrat que és compatible invertir en noves instal·lacions mentre dediquem recursos al manteniment de les que ja tenim”, ha afirmat Prieto, qui ha desgranat les principals actuacions que es contemplen, com són:

1.- PISTA D’ATLETISME

Actualment s’està finalitzant el nou accés sobre el qual s’ubicarà una placa en memòria de Toni Herreros, tal com va aprovar la Junta de Govern, en homenatge i record a una de les persones pioneres al món de l’atletisme i l’esport a Gandia.

A més, es condicionarà una pista a l’aire lliure de cal·listènia perquè qualsevol persona puga fer exercicis i es canviarà la megafonia de la torre de la pista.

Ja per al 2022, es contempla la millora de la il·luminació i la instal·lació d’una coberta per a les grades, complint així una demanda dels pares i mares dels xiquets i xiquetes que practiquen atletisme.

 

2.- PISTA COBERTA DE BENIOPA

Amb càrrec al pressupost de 2021 s’estan finalitzant els treballs de reparació de la coberta i la millora del paviment de la pista del poliesportiu de Beniopa, així com la millora del paviment actual i la seua adaptació per a la pràctica de l’hoquei.

3.- FUTUR PAVELLÓ MULTIUSOS DEL GRAU

Pel que fa a esta instal·lació, la primera autoritat municipal ha informat que ja està en marxa el procés d’adjudicar el projecte de redacció del futur pavelló multiusos del Grau, que es redactarà al llarg del 2022 amb un pressupost de 300.000 euros.

D’altra banda, l’alcalde també ha insistit que enguany l’Ajuntament de Gandia ha aportat 350.000 euros en forma d’ajudes als clubs per a ajudar-los a organitzar proves esportives que ajuden a projectar el nom de Gandia com a ciutat esportiva, reafermant el binomi turisme-esport.

Per la seua banda, Lydia Morant ha detallat altres actuacions previstes al pressupost del 2022 en diferents instal·lacions esportives com són la reparació del paviment de les pistes de tenis; la substitució de la megafonia a la piscina coberta; millores a les dutxes i el mobiliari dels vestidors de la piscina coberta i el pavelló poliesportiu; o millorar i ampliar la sala d’halterofília.

Respecte a les actuacions a altres instal·lacions esportives, la regidora socialista ha informat que els comptes municipals contemplen la construcció de pistes de petanca al parc de l’Estació, la reparació del sòl de la pista de gimnàstica artística del pavelló del Raval, millorar la sala de fitness i spinning i reparar la megafonia del centre esportiu del Grau, ampliar i millorar l’skate park o substituir la il·luminació actual per leds als camps de futbol de Roís de Corella.