Gandia invertix 1,5 milions d’euros en la reforma de vials de la platja per a generar ocupació i millorar com a destinació turística

La platja de Gandia es prepara per a afrontar una gran revolució en termes d’infraestructures urbanes, amb la posada en marxa d’obres de millora de la qualitat urbana en el passeig marítim Neptú i diversos vials com són Cibeles, Illes Balears i Clot de la Mota. Estes actuacions compten amb una inversió de 1,5 milions d’euros. Del total, 703.000 euros es destinaran al passeig marítim Neptú, 236.000 euros al carrer Cibeles, 317.000 euros al carrer Illes Balears i 189.000 euros al carrer Clot de la Mota.

L’objectiu és augmentar la qualitat de vida dels veïns i visitants de la platja, resoldre els problemes en el nucli antic (no sols es realitzen les obres per estètica sinó per a millorar la xarxa de clavegueram), així com créixer com a destinació turística. Els treballs començaran demà en el passeig marítim, i en la resta de vials quan estos finalitzen. Les obres duraran tres mesos i generaran al voltant de 30 llocs de treball.

Esta ambiciosa iniciativa està emmarcada dins del Pla de Vials, i ha sigut possible gràcies a la bona gestió econòmica del govern, que ha permés una modificació pressupostària a càrrec del romanent de tresoreria dels comptes municipals de 1,6 milions d’euros. “Ara és quan cal invertir per a donar un impuls als nostres recursos turístics, com és el cas del passeig marítim Neptú, dinamitzant els nostres sectors productius i l’economia de la nostra platja”, ha declarat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha recordat que l’Ajuntament també ha destinat 4,5 milions d’euros per a combatre la covid-19.

En el cas del passeig marítim, es tracta d’una actuació necessària en un dels llocs que és el millor aparador per al turisme. Una façana marítima que va ser renovada fa vint anys i que ha anat deteriorant-se amb el pas del temps. Els treballs, segons ha explicat el regidor socialista Miguel Ángel Picornell, abastaran des de la rotonda del Club Nàutic fins a l’hotel RH Bayrén. Es repararà el vial i se substituirà llamborda redona per una altra quadrada fins a elevar la calçada a l’altura de les vorera i convertir tota la calçada en una mateixa plataforma. A més, s’eliminaran els passos de vianants elevats. Amb esta actuació es pretén consolidar un espai que ha sigut molt ben rebut per la ciutadania i els visitants com ‘La Morada’.

Quant als altres tres carrers, Clot de la Mota comptarà amb una intervenció d’asfaltat, i en Cibeles i Illes Balears s’escometrà una actuació integral. En ambdues se substituiran conduccions de clavegueram, pluvials i aigües potables a més de les voreres, l’asfalt i el mobiliari. “Estes vies es van executar a principis dels anys seixanta quan no es contemplava la construcció de col·lectors, amb la qual cosa aprofitarem per a introduir este aspecte i, en el cas del carrer Illes Balears es col·locarà arbrat”, ha indicat Picornell. Cal destacar que el Pla de Vials ha permés la contractació de 86 persones entre gener i juny, a les quals cal sumar les 30 que es destinaran els treballs presentats hui.

L’alcaldessa, Diana Morant, ha recalcat que Gandia continua millorant zones urbanes perquè “som i volem continuar sent una ciutat sostenible”. Estes intervencions, de fet, eliminen barreres físiques al mateix temps que s’incorporen més carrils-bici o zones verdes. La intenció és generar més espais amables i saludables amb projectes de qualitat urbana que milloren la seguretat i la qualitat de vida de les persones i són respectuosos amb el medi ambient.

Estes actuacions formen part d’una estratègia conjunta on també hi ha projectes com el col·lector de pluvials del Clot de la Mota, el bulevard o el Pla de Sostenibilitat Turística. “Es tracta de tota una bateria d’accions destinades a provocar una revolució d’infraestructures a la platja per a convertir-la en un espai d’oportunitats”, ha ressaltat la primera edil de Gandia.

L’actual Govern local ha aprovat o es troba executant obres per valor de més de 25 milions d’euros a la platja, la qual cosa significa un autèntic salt qualitatiu respecte a les infraestructures que es duran a terme durant esta legislatura, als quals se sumen els 1,5 milions de millora en els vials de la platja i el Grau; el nou bulevard de la Natzaret-Oliva (2,5 milions); el dipòsit de pluvials en Clot de la Mota o el PAI d’equipaments privats de la platja. A totes estes quantitats cal afegir els prop de 40 milions d’euros procedents de la inversió privada com el nou hotel Caleia Gandia SPA on entre la construcció de l’hotel, el residencial i la compra dels terrenys s’han mobilitzat prop de 30 milions d’euros.