Gandia ja disposa de 20 informadors que incidiran a peu de carrer amb el compliment de les recomanacions i normes davant la covid-19

A partir de demà i en horari de matí i vesprada, durant els set dies de la setmana, 20 informadors de servei que formen part de la borsa de contractació de personal laboral temporal, començaran el seu treball a Gandia i la platja per a informar la ciutadania de la necessitat de complir les recomanacions i normes imposades per la situació de la covid-19. Esta borsa de contractació de personal laboral temporal va comptar amb prop de 200 persones interessades que van haver de superar un procés selectiu per formar part d’ella.

“Estos nous informadors reforcen als que ja tenim de la Generalitat Valenciana”, ha declarat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui també ha destacat que la intenció del Govern local és remarcar la importància que té respectar les mesures de prevenció i de seguretat davant la covid-19. “Ara que han arribat els rebrots, som més conscients que mai que això és una feina de tots. Tot i no tindre les competències en Salut Pública, l’Ajuntament de Gandia té l’obligació d’informar i de dir-li a la ciutadania l’important que és no fer passos enrere”, ha indicat.

 

Un altre aspecte que ha destacat Morant és la importància d’esta borsa per pal·liar la desocupació: “Estem en un estiu atípic on molts joves esperaven poder treballar en sectors que han estat molt afectats per la pandèmia i han vist que es quedaven sense esta oportunitat. D’esta manera, creem ocupació i ho fem per a donar un servei a la ciutadania, recordant a tots els ciutadans que és imprescindible que cadascun de nosaltres ens cuidem per a poder cuidar de tots i evitar el virus”.

Per la seua banda, el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa,  José Manuel Prieto, ha incidit en el fet que després d’haver superat el procés selectiu, estos informadors són a tots els efectes treballadors municipals i ha recordat que les contractacions són per dos mesos tot i que es pot ampliar la durada del contracte fins a sis mesos. “La idea és fer ús de la borsa i contractar totes les persones que siguen necessàries. Ells ens ajudaran a afrontar millor les possibles incidències que sorgisquen per la covid-19”, ha assenyalat.

Prieto ha destacat que tot el procés de composició de les bases i el procés selectiu ha estat acordat amb els sindicats i que estos informadors tenen els mateixos drets que el personal laboral de l’Ajuntament. “Això donarà estabilitat a la seua feina i augmentarà la seua eficàcia al carrer”, ha explicat.

Finalment, l’edil socialista ha afirmat que “és important que tinguem més ulls als carrers i, amb esta mesura, pretenem donar resposta a les necessitats de la ciutadania amb totes les garanties i de manera amable”.