Gandia, la cinquena ciutat més morosa d’Espanya i primera de la Comunitat Valenciana

Segons les últimes dades disponibles del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, referents al mes de desembre de 2014, es desprèn que la ciutat de Gandia és el cinquè municipi més morós de tot el conjunt l’Estat espanyol i el primer de la Comunitat Valenciana.

Així, el Període Mitjà de Pagament (PMP) a proveïdors —que es calcula cada trimestre— ja aplega a Gandia als 116,28 dies, quasi multiplicant per quatre el límit legal establit en 30 dies. Al gener, segons estes dades, Gandia pagava en 96,39 dies, únicament per l’efecte estadístic de la incorporació de noves factures. Amb açò, el deute total a proveïdors arribava als 20 milions d’euros a 31 de desembre de 2014.

Així mateix, si atenem a les dades del passat mes de gener, l’import de pagaments pendents a proveïdors de l’Ajuntament de Gandia s’ha incrementat considerablement, aplegant quasi als 27 milions d’euros.

“La nefasta gestió de l’alcalde Torró durant esta legislatura ha provocat el crack financer en l’Ajuntament de Gandia i ens ha conduït a un tercer pla de pagament a proveïdors que, possiblement, es materialitze el pròxim mes de setembre”, ha remarcat el secretari d’Economia i Empresa dels Socialistes de Gandia, Salvador Gregori, qui apunta que “amb estes últimes dades es confirma la intervenció de facto de l’Ajuntament de Gandia per part del Ministeri d’Hisenda”.

El compromís dels Socialistes de Gandia és dur a terme una gestió racional i responsable dels comptes públics, segons estableix el nostre Programa de Govern aprovat dissabte passat per unanimitat.

Cal recordar la situació que estan vivint pymes i autònoms que són proveïdors de l’Ajuntament de Gandia, que s’han vist obligats a reclamar davant els jutjats el que el Govern local del PP els deu en factures des de fa més d’un any.

Estes dades es poden consultar en la següent adreça:
http://www.minhap.gob.es/es-es/cdi/pmp/paginas/periodomediodepagoaproveedores.*aspx#*pmp_*ccll