Gandia llança la campanya ‘Crema el masclisme. Que res t’apague!’ per unes Falles amb igualtat i respecte

L’Àrea d’Igualtat, ha impulsat la campanya ‘Crema el masclisme. Que res t’apague!’ per tal de reivindicar la seguretat i la igualtat en les Falles d’enguany. Així doncs, oferirà i divulgarà diversos telèfons i recursos per a l’atenció de la violència de gènere i qualsevol abús o assetjament sexual. A més, s’instal·larà un punt violeta nocturn els dies 17 i 18 de març que donarà suport, informarà i ajudarà a les persones que acudisquen.

En el marc de la campanya ‘Crema el masclisme. Que res t’apague!’, un cartell difon els contactes de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, la Policia Nacional i Local, la Guàrdia Civil, l’assistència a víctimes de violència de gènere i els centres Dona 24 h. A més, incorporarà un codi QR que redirigirà el catàleg dels consells que han de seguir les dones en cas de patir qualsevol mena d’agressió. El material de conscienciació i prevenció del masclisme també s’ha divulgat als casals fallers i punts de referència de la ciutat.

La Regidoria d’Igualtat té l’objectiu de sensibilitzar i donar a conéixer els recursos en cas de patir o conéixer una situació de violència de gènere, abús o assetjament sexual o per raó de sexe. Una d’estes accions serà la instal·lació d’un punt violeta nocturn, amb la col·laboració del Consell dels Joves, les nits del 17 i 18 de març. Este atendrà, informarà i ajudarà a persones que hagen patit qualsevol mena d’agressió sexista i també donarà suport a les diferents forces de seguretat ciutadana i a la Policia Local per tal de garantir la seguretat de les festes a la ciutat.

L’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives ha llançat també una enquesta que pretén recollir dades per a l’Observatori d’Igualtat Gandia sobre les experiències de les dones en relació amb el masclisme i agressions verbals o sexuals, entre altres situacions. La finalitat d’este estudi és l’anàlisi dels resultats per part d’un personal expert del departament el qual derivarà en accions conjuntes per a visibilitzar la problemàtica. Aquelles que vulguen participar, hauran de respondre a 10 preguntes en el següent enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2e2XDx7WOoMg7VjsQ3sBBCq6_6cqdQLQwoL-Mce74QvU7zg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0