Gandia llança les ajudes Parèntesi III del pla Resistir amb 303.000 euros

El Govern local ha anunciat hui que l’Ajuntament de Gandia llança una tercera línia de les ajudes directes Parèntesi Gandia del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana destinades a microempreses i persones autònomes per l’impacte de la pandèmia, no inclosos ni en la primera, ni en la segona convocatòria. El termini per a presentar les sol·licituds comença hui, 25 de maig i finalitzarà el 15 de juny.

Si tenim en compte que el pressupost per a les ajudes Parèntesi Gandia és de 2,7 milions d’euros (1,4 milions d’euros en la primera tanda i 914.000 euros en la segona), ara el que s’ha fet és aprofitar el sobrant, és a dir, al voltant de 303.000 euros.

Esta tercera fase està motivada perquè s’havien detectat alguns sectors que havien sol·licitat les ajudes i no complien els requisits demanats en la primera i segona convocatòria. Així, esta nova línia anirà destinada a ajudar a estos sectors:

  • Productes de perfumeria i cosmètica; neteja, pintures, vernissos, dissolvents, papers i altres productes per a la decoració i de productes químics.
  • Botigues de mobles (excepte els d’oficina).
  • Segells, monedes, medalles commemoratives, bitllets per a col·leccionistes, obres d’art i antiguitats, minerals solts o en col·leccions, fòssils, insectes, petxines, plantes i animals dissecats.
  • Salons i instituts de bellesa i gabinets d’estètica.
  • Arts gràfiques (impressió gràfica).
  • Productes tèxtils, confeccions per a la llar, catifes i similars i articles de tapisseria.
  • Serveis de publicitat, relacions públiques i similars.
  • Agents col·legiats de la propietat industrial i immobiliària explotadors d’apartaments turístics inscrits en el registre de turisme de la Comunitat Valenciana.

“Ja vam dir que la nostra voluntat era que ningú es quedara fora de les ajudes Parèntesi Gandia. I, ara, volem donar cobertura en la mesura de les nostres possibilitats a les sol·licituds que van quedar excloses. Volem donar-li més celeritat encara, tot i que som un dels primers ajuntaments que estem resolent pràcticament de forma immediata. Perquè no volem que cap negoci tanque a Gandia  a conseqüència d’esta pandèmia”, ha destacat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

L’alcaldessa també ha recordat que des de l’inici de la pandèmia fins ara, l’Ajuntament de Gandia, la Generalitat i la Diputació, en un moment d’excepcionalitat, han mobilitzat ja 15 milions d’euros: implementat totes les línies on no ha arribat la Generalitat, amb ajudes al comerç, la digitalització, el lloguer d’habitatges, pàrquings, els Xecs Consum, els tres Parèntesi, ajudes a l’oci nocturn, el Market Place o el rescat del Museu Faller (2 milions d’euros del romanent municipal).  Tot això, sense comptar el total del Pla Resistir, que continua en marxa.

Per la seua banda, el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha destacat la disposició permanent, les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Gandia, amb el suport de l’atenció telefònica i presencial. “Amb la filosofia que ningú es quede fora, ja que pràcticament tots els exclosos han estat inclosos en successives convocatòries, inclosos els qui tenen deutes pendents amb les administracions públiques. Amb un percentatge mitjà de resolució del 84% de les sol·licituds. Posem tota la maquinària de l’administració al servici de la gent, aconseguint que en 2-3 dies des de l’aprovació puguen cobrar”, hi ha conclós.