Gandia llança un missatge de tranquil·litat i responsabilitat a la ciutadania davant el brot de coronavirus

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha llançat hui un missatge de tranquil·litat i ha traslladat a la ciutadania que la situació està sent controlada i vigilada de manera intensa per Salut Pública i la Conselleria de Sanitat davant el brot de coronavirus. “Ara mateix s’estan detectant els casos positius, aïllant-los, fent-los seguiment i realitzant la traçabilitat dels contactes de risc que tinguen aquestes persones“, ha assenyalat.

L’alcaldessa ha destacat el gran nombre de proves PCR que s’estan realitzant de manera diària i ha recordat que si alguna persona creu que té símptomes s’ha de posar en contacte de manera immediata amb el seu centre d’atenció primària on se li indicarà el protocol a seguir i se li farà la corresponent prova PCR.

L’Ajuntament de Gandia s’ha posat a disposició de l’Autoritat Sanitària de manera que si fóra necessari el personal de la Policia Local i treballadors municipals treballarien en el protocol de seguiment i traçabilitat dels casos positius. “Si necessiten que l’Ajuntament intervinga, nosaltres farem el que siga necessari“, ha explicat Morant, qui ha incidit en la importància de l’eina posada en marxa juntament amb Global Omnium, ja que permet identificar nous focus de malaltia encara que les persones no ho sàpiguen.

L’alcaldessa ha llançat tres missatges clars durant la seua intervenció. El primer ha estat la desestigmatització de les persones que han contret la malaltia. El segon missatge de Morant ha estat adreçat a la joventut, un grup que les autoritats sanitàries han informat que és el principal afectat per este brot: “La gent jove ha de ser conscient igual que la resta de la població que un contagi en un jove pot ser igual de virulent que en un altre col·lectiu i que poden transmetre la covid-19 a grups de risc. La prova la tenim en el fet que un focus familiar s’ha transformat en un focus comunitari“. El tercer missatge ha estat que la situació ha canviat en els últims quatre mesos: “Ara estem millor preparats que llavors, tenim més recursos i hi ha protocols d’actuació que ens permeten actuar de manera contundent“.

Morant també ha incidit amb què “el virus està en les persones i pot arribar als seus contactes. Per això, quan es produïx un positiu s’aïllen les zones on han estat les persones de risc però ha de quedar clar que no és l’Ajuntament qui tanca locals”.

La primera edil de Gandia ha afirmat que “com a ajuntament vetllarem de manera escrupolosa pel compliment de la normativa. L’amenaça continua sent real i la nova normalitat implica un seguit de mesures i recomanacions marcades. Per això, a través de la Policia Local s’incidirà en l’ús de mascaretes, la distància social i l’aforament dels locals siguin públics o privats“.

En la mateixa línia, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha recordat que “Gandia està més preparada que quan va començar la pandèmia, entre altres motius gràcies a mesures com campanyes d’informació i sensibilització entre la gent jove o amb la presència d’informadors que reforcen la tasca de la Policia i Protecció Civil“. Gil ha insistit que les persones amb algun símptoma o que han estat en contacte de risc amb algun malalt de covid-19 han de dirigir-se al seu metge de capçalera o posar-se en contacte amb la mateixa Conselleria de Sanitat a través del telèfon específic per a casos de covid 900 300 555 o a través del web de la Generalitat.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, ha incidit en la idea que “hui estem tots més preparats que fa mesos i s’han establert protocols que funcionen“. L’edil socialista també ha recordat que des de l’inici de la nova normalitat s’han imposat un total de 230 denúncies per incompliments com ara l’ús de mascareta i que, des de hui mateix, augmentarà la dotació policial amb cinc patrulles que se sumaran a les habituals. “Anem a vetllar de manera específica i contundent perquè es complisquen les recomanacions, controlant específicament els aforaments en els locals d’oci nocturn“, ha finalitzat.