Gandia mobilitzarà 15 milions d’euros del romanent de tresoreria per fer front a l’augment de preus provocat per la guerra a Ucraïna

“El que havíem acordat pel que fa al destí dels primers 15 milions del romanent de tresoreria ha canviat. Hem d’assumir que ha explotat una guerra al cor d’Europa que ha provocat una pujada descontrolada dels preus de l’energia i les matèries primeres”, ha explicat Prieto, qui ha afegit que malgrat que són situacions que no responen directament a la competència municipal “no les podem donar l’esquena, ja que afecten els nostres ciutadans i els nostres sectors productius”.

Tal com ha detallat Prieto, el romanent és de 21,3 milions d’euros i gràcies a la bona planificació pressupostària es podrà destinar a les noves prioritats que han sorgit. “El Govern de Gandia ha entés que calia adaptar alguna de les principals partides al moment actual per a donar certeses en un moment excepcional” ha declarat l’alcalde qui va incidir en la línia de seguir “generant oportunitats i treballant perquè tot el capital del consistori es destine a la recuperació dels moments més difícils”.

D’esta manera i de forma immediata, la primera autoritat municipal ha anunciat que es destinaran 2,3 milions d’euros que seran distribuïts de la manera següent:

– 2.050.000 € a la reactivació econòmica dels sectors productius tal com ja es va realitzar durant la pandèmia amb iniciatives com el Xec Consum i altres mesures que complementen les que posen en marxa el Govern Central i la Generalitat Valenciana. Estes ajudes seran consensuades amb empresaris, sindicats i els grups polítics amb representació municipal en una reunió que serà convocada la pròxima setmana.

– 250.000 € per assistència social de les famílies que més estan patint la pujada de preus.

“El treball seriós dels darrers anys i la gestió responsable ens permeten una vegada més atendre les necessitats dels nostres ciutadans adaptar-nos a esta situació d’emergència” ha afegit Prieto destacant que el govern municipal encara disposarà de sis milions d’euros més disponibles per utilitzar-los en cas que siguen necessaris. “Estic convençut que este repte el superarem entre tots i com a alcalde buscaré el suport de totes les parts implicades per aconseguir les millors mesures per a tota la ciutat”, ha indicat.

Per la seua banda, el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha avançat que paral·lelament es destinaran cinc milions d’euros d’este romanent a infraestructures bàsiques de la ciutat com clavegueram, dipòsits contra inundacions o neteja de carrers. Les actuacions als carrers de la ciutat com a millora de les voreres i l’asfaltat comptaran amb una partida d’1,3 milions d’euros. El servei de recollida de fem també veurà incrementada la seua partida amb 400.000 € i 150.000 € per a propostes dels pressupostos participatius i millora de parcs i jardins.

“El teixit productiu necessita en este moment ajudes que atorgarà l’Estat i la Generalitat i que nosaltres complementarem” i ha avançat que la intenció de l’executiu local és reduir també les càrregues econòmiques futures que ha d’afrontar l’Ajuntament.

Gregori també va avançar que també es preveu la reducció de la dependència dels edificis municipals de la xarxa elèctrica gràcies a la instal·lació de plaques solars a edificis municipals.