Gandia mostra el seu compromís contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia

Este migdia, coincidint amb el Dia Internacional contra la Lgtbifòbia, s’ha procedit a la lectura d’un manifest a la plaça Major de Gandia. A l’acte ha assistit tota la corporació municipal i representants del Consell dels Joves i d’altres col·lectius lgtbi de la ciutat, com ara  el Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS) i Independence Gay.

Enguany, la lectura del manifest ha correspost a l’activista i representant de CLGS, Maria Rico: «Espanya se situa entre els països on les persones lgtbi+ se senten més lliures i segures per a ser i expressar-se en totes les seues dimensions. Podríem dir que la societat espanyola és, majoritàriament, diversa i respectuosa», ha destacat.

Tot i això, ha recalcat que encara queda molt de camí per recórrer per a «erradicar les discriminacions, atacs i actes de violència que hui en dia continuem patint», incidint en que «la posada en marxa de mesures específiques en diversos àmbits» és la clau per a garantir la igualtat real.

Després de la lectura s’hi ha penjat la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’ajuntament per tal de mostrar el compromís de la ciutat contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, recordant la necessitat de continuar avançant en la construcció d’una societat que reconega la diversitat i pose fi a la discriminació.