Gandia, municipi costaner més rentable d’Espanya per a adquirir una vivenda en propietat

Segons un estudi publicat per el portal immobiliari Fotocasa, Gandia s’ha convertit enguany en el municipi costaner més rentable de tot el territori espanyol per a adquirir una vivenda en propietat, amb una mitjana de 7,9% (1,9 punts més que fa cinc anys), tot i que ens antecedix una crisi econòmica causada per la irrupció de la covid-19 que ha colpejat amb força el sector immobiliari.

Així ho assenyala l’anàlisi ‘Rentabilidad en municipios costeros en verano de 2021’, que posiciona Gandia com primera destinació idònia per a invertir en habitatge i arrendar, per davant d’altres localitats de costa com Algeciras (7,4%), Roquetas de Mar (7,2%), Castro Urdiales (7%), Cartagena i Almeria (6,6% ambdues).

Este balanç quantitatiu s’ha realitzat a partir de les dades d’oferta del preu de l’habitatge en venda i en lloguer del portal i que situa la rendibilitat d’Espanya en 6,7% a meitat de l’any 2021. De les sis ciutats més rendibles al juny de 2021, Gandia té uns antecedents sòlids de rendibilitat durant els últims deu anys, que l’ha portat a un increment continuat, del 4,4% de juny de 2011 al 7,9% de juny del present any.

El regidor de Turismei Platges, Vicent Mascarell, ha valorat positivament la notícia. “Gandia i la seua platja són un bon lloc on invertir i les xifres ho demostren. L’aposta per la qualitat i la seguretat han fet que siguem una destinació de referència per a inversions de tota classe. L’edils socialista també ha remarcat que “hem de perseverar en esta línia per a continuar generant riquesa i ocupació, al mateix temps que desestacionalitzem el turisme”.