Gandia no celebrarà enguany la seua tradicional Fira i Festes a causa de la covid-19

El regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació per anunciar que l’edició d’enguany de la Fira i Festes no se celebrarà, indicant que el Govern local s’havia donat com a termini per a comunicar esta decisió a principis del present mes d’agost. “El calendari ens permetia esta decisió”, ha explicat el regidor socialista, qui ha destacat que la idea de l’executiu era presentar la Fira i Festes al mes d’abril perquè durant tota la temporada estival es poguera difondre la programació a les oficines de turisme i les Fires a les quals acudix la ciutat.

“Som conscients de les conseqüències de la decisió, però en vista de l’evolució de la situació epidemiològica ha quedat clar que la nova normalitat no és compatible ara amb les concentracions i aglomeracions de persones. Un aspecte que és totalment incompatible amb la Fira i Festes”, ha assenyalat el regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, qui ha remarcat que tampoc tenia sentit fer una Fira i Festes amb un altre format, ja que “la Fira haguera perdut la seua identitat”.

Davant d’esta situació i primant la salut pública, l’executiu ja va comunicar la passada setmana a tots els grups polítics la decisió perquè pogueren fer les seues aportacions, així com a les companyies i grups afectats que havien de participar en la present edició. “No donarem oportunitat al fet que hi haja concentracions de gent durant la Fira, però som conscients del dany que la pandèmia ha causat al sector cultural. Per això, les actuacions teatrals i espectacles que estaven programades i que es puguen realitzar en formats que garantisquen la màxima seguretat i aforament, es traslladaran a un nou calendari durant tota la tardor”, ha indicat Prieto, qui a més ha incidit que d’esta manera es dóna una alternativa al sector cultural i que en paral·lel, es dinamitza el Centre Històric perquè les empreses, comerços i hostaleria puguen pal·liar les conseqüències de l’emergència sanitària.

Finalment, l’edil socialista ha informat que les partides pressupostàries que no siguen utilitzades seran destinades a pal·liar les conseqüències de la pandèmia i que “tot el que este consistori està organitzant i va a organitzar, es farà en condicions de seguretat tal com estem fent fins a la data”.

Per la seua banda, el director general de Política Festiva i Fira, Joan Muñoz, ha informat que el compromís de l’executiu és no suspendre les actuacions sinó que es prorroguen al llarg de l’any. “Ara mateix estem desenvolupant la iniciativa ‘Estiu Festiu’ i, a partir de setembre, començaran les activitats al Centre Històric. Aprofitant els dies de la Fira també estem preparant alguna actuació, però sempre en condicions de seguretat i pocs dies després serà el torn del 9 d’Octubre i dels Premis Literaris”.

Muñoz ha remarcat que “tota aquella activitat que siga susceptible de ser realitzada amb les noves condicions serà realitzada” i ha destacat que les actuacions com els concerts, que enguany anaven a ser totalment gratuïts, “els estem negociant amb els grups perquè puguen actuar el pròxim any”.