Gandia no deu de gastar 3,6 milions d’euros perquè quatre juguen al golf a la Marjal

Segons l’informe de l’interventor municipal, presentat un minut abans que s’iniciara la comissió d’urbanisme que tractava el Pla Especial de Protecció de la Marjal, la construcció d’un camp de golf en la zona obligarà a canviar el pla de sanejament municipal a conseqüència dels 3,6 milions d’euros de fons propis que li costaria a l’Ajuntament la construcció i el mig milió d’euros anual de manteniment. L’interventor qüestiona la viabilitat econòmica del projecte, així com el finançament que el govern fia a la venda de sòl, però el funcionari municipal no considera garantit.

Segons Jesús Garcia “el Pla Especial de la Marjal és una excusa per a la construcció del pitch&put”, com demostra que el 80% del pressupost del pla es destine a la construcció del camp de golf i tan sols un 20% a la recuperació dels ullals i les zones degradades. Per això, el regidor socialista assegura que “donarem suport al Pla Especial de la Marjal i l’Alqueria del Duc si el govern municipal retira el projecte de camp de golf perquè és insostenible econòmica i mediambientalment”.

La construcció del camp del golf s’aprovarà en plenari extraordinari este dijous, una circumstància que Vicent Mascarell no veu justificada. “És més, davant l’aparició de nous informes, que qüestionen la instal·lació del camp de golf i apunten, fins i tot, al risc d’inundacions en la platja, s’hauria d’obrir un nou periode d’al·legacions i deixar el tema damunt la taula”. De fet, fins i tot l’informe jurídic municipal posa en solfa els elements formals del pla.

Cal recordar que el pla l’ha redactat una empresa privada contractada per l’empresa pública IPG, i que per tant no sabem què ens haurà costat, i que és qui ha contestat negativament les al·legacions en lloc els tècnics municipals. Per a Jesús Garcia “encara que s’haja volgut justificar el lloc escollit, no pensem que uns terrenys protegits siguen el més addient”.  I Vicent Mascarell conclou que “en un moment de crisi i de retallades en educació, sanitat i polítiques socials no té ni cap ni peus destinar 3,5 milions d’euros per a què quatre juguen al golf”.