Gandia només ha ingressat en tres trimestres 19 dels 80 milions que tenien previstos

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, ha tornat a denunciar hui públicament el que considera que és un “desastre i un caos” en el departament d’Economia i Hisenda que condueix Guillermo Barber. Així, Garcia ha destapat que a data de 30 de setembre, Gandia només ha ingressat 19 dels 80 milions d’euros previstos en els pressupostos. Un problema que se suma als impagaments a entitats bancàries, proveïdors i associacions locals.

Per a l’anterior responsable d’Economia de l’Ajuntament de Gandia, aquesta situació posa en evidència que la gestió dels ingressos “és nul·la i es limita només a augmentar de manera sagnant els impostos dels ciutadans en moments de molta dificultat”. I és que Garcia considera que el govern del PP, en comptes d’estar preocupat per aconseguir ingressos extraordinaris, “continua torbant-se en llogar discoteques, fer concerts i bous, comprar concessionaris de cotxes i fer boleres i xiringuitos públics”.

Però la gravetat de l’estat del departament de Guillermo Barber arriba més lluny. Així, si la setmana passada es coneixia que l’informe de morositat posterior al pagament de 60 milions d’euros pendents a proveïdors evidenciava un deute a empreses per valor de 15 milions d’euros en només sis mesos, en el plenari de hui es debatrà l’estat d’execució del pressupost, que a data de 30 de setembre compta pendents de pagament 33.093.538,83 euros.

Garcia ha lamentat que, malgrat aquestes dades, “Guillermo Barber continue estant més preocupat per amagar papers al Tribunal i a la Sindicatura de Comptes per a perjudicar a l’anterior govern que en solucionar els problemes dels gandians i de la tresoreria de l’Ajuntament”. I en relació a aquest assumpte, Garcia li ha advertit a Barber que “si algú ha d’estar agraït de que el Tribunal de Comptes haja arxivat la investigació és ell”, perquè de no haver sigut així “li hagueren exigit saber per què va ocultar la documentació quan se li va requerir en un primer moment”.

Per tot això, Garcia ha tornat a denunciar que el PP “va estafar als electors en les darreres eleccions” amb dues propostes “que han incomplert i que estan sumint a als gandians en una situació insostenible”. Així, si van dir que baixarien els impostos, “Gandia ha patit amb el PP la major pujada d’impostos de la seua història”, i si van prometre més treball, “Torró cada mes bat el seu propi rècord d’aturats i ja ens aproximem als 9.500, més de mil més dels que hi havia quan va arribar a l’Ajuntament”.

Els socialistes recorden que el Pla d’Ocupació “no està funcionant” i que Torró, en comptes de millorar-lo, “està preocupat per seguir amb les seues operacions immobiliàries amb diners de tots i que beneficien a no se sap massa bé qui, però als gandians segur que no”.

Sense notícies de la relació de factures del Pla de pagament a proveïdors

La regidora socialista Ana Garcia també ha denunciat, per enèsima vegada, que el govern del PP i Guillermo Barber “encara no ens han entregat la relació de factures que van aportar al Ministeri d’Hisenda per a acollir-se al Pla de pagament a proveïdors”. Un Pla que va suposar a Gandia ingressar 60 milions d’euros dels quals els socialistes sospiten que més de la meitat són de factures del govern del PP, contràriament al que assegura a tota hora Guillermo Barber.

Garcia ha demanat aquesta informació per escrit i verbalment en comissions informatives en diverses ocasions, però el PP s’ha negat a entregar el llistat de factures “perquè, sens dubte, tenen moltes vergonyes que amagar en eixa relació, perquè en només sis mesos van gastar més del que tenien i ara tracten de culpar a l’anterior govern amb mentides”.