Gandia obri el debat dels cicles formatius del futur Centre Integrat de Formació Professional

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, van mantenir ahir una reunió de treball de manera telemàtica amb el director general de Formació Professional de la Generalitat Valenciana, Manolo Gomicia, per tal de fer un seguiment del futur Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) La Safor, que s’implantarà en la ciutat per a donar servei a tota la comarca. Una trobada on Gomicia va confirmar que este centre segueix en marxa amb els tràmits administratius. El pròxim pas serà analitzar l’oferta formativa. Per tal motiu, s’ha previst la convocatòria del Consell de la Formació Professional de Gandia per a posar damunt de la taula, debatre i reflexionar la proposta de la Conselleria d’Educació sobre els cicles formatius que s’impartiran.

L’alcaldessa ha explicat que ara s’obri un procés de debat per a analitzar entre totes les parts implicades el tipus d’oferta formativa, sempre tenint en compte les necessitats actuals dels sectors productius i l’empresariat de Gandia i la comarca. “Parlar de l’FP és parlar de professionalització dels sectors productius i este tipus de formació ha d’anar més enllà del dia a dia, analitzant cap a on volem anar de la mà de tots els agents implicats. Amb el debat que ara anem a encetar referent a la selecció de les millors opcions per als cicles formatius es demostra que, tot i que estem en plena pandèmia, este Centre Integrat és un altre projecte de les moltes actuacions finançades durant la present legislatura per la Generalitat Valenciana. Un projecte que seguix en marxa a la nostra ciutat”, ha destacat Morant.

L’alcaldessa ha afegit: “Volem que Gandia estiga a l’avantguarda de les noves professions del futur, generant i acollint talent i retornant-lo a la societat en forma de professionals qualificats”. En este sentit, el director general de Formació Professional ha assenyalat que “la intenció que es perseguix des de la Generalitat Valenciana és que la Safor tinga la millor formació professional possible”.

El divendres passat la Conselleria d’Educació va comunicar a l’Ajuntament de Gandia que ja s’ha efectuat el registre administratiu del nou CIPFP anomenat La Safor, un pas necessari per a poder iniciar la licitació i la redacció del projecte de construcció dins del Pla Edificant, amb el qual ja estan renovant-se i construint-se 13 centres educatius públics de la ciutat. Així, la Conselleria d’Educació delegarà les competències en la tramitació del projecte, amb la qual cosa s’avançarà en tot el procediment.

Carmen Fuster ha posat de manifest que “este fet significa una aposta d’èxit, tant per l’ampliació de l’oferta formativa de l’FP que sens dubte facilitarà l’accés a l’ocupació, com pel que suposa per a l’empresariat i tots els centres de Formació Professional de la comarca. A més, este centre es dedicarà a la investigació aplicada en entorns estratègics i treballarà la innovació, amb un gran pas endavant en la millora de la formació i la competitivitat. Des del Departament d’Educació, juntament amb la Conselleria, estem treballant de valent per a fer-ho realitat el més prompte possible. Pas a pas, anem endavant per a donar respostes i construir futur”.

Cal recordar que ara just fa un any el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, va anunciar que Gandia comptarà amb un CIPFP que oferirà una oferta modular, flexible i de qualitat, per donar resposta tant a les necessitats dels sectors productius com a les necessitats individuals i expectatives personals de promoció professional. Un centre que incorporarà serveis integrats d’informació i orientació, així com col·laborarà en l’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral i altres aprenentatges no formals.

Per últim, des de l’Ajuntament de Gandia es seguix treballant per a definir la ubicació definitiva del Centre Integrat Públic de Formació Professional en funció de l’oferta formativa que finalment es decidisca per part de tots els agents educatius implicats.