Gandia obri la platja amb els serveis d’arena en marxa i aplicant totes les mesures de seguretat i higiene

Gandia obri demà 13 de març la seua platja i ho fa amb els mateixos criteris anti-covid posats en marxa l’any passat i d’acord amb el Pla de Contingència per a la Gestió de Platges per a afrontar la pandèmia. Criteris i mesures que van fer que la platja de Gandia fóra reconeguda l’any passat amb el distintiu ‘Safe Tourism’ que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, un organisme que depén del Ministeri de Turisme.

Així ho han explicat este matí l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, en una roda de premsa celebrada a peu de platja on també han estat presents representants de tots els serveis que es prestaran a la platja a partir d’este dissabte.

Quant als serveis, Morant i Mascarell han explicat que el servei de salvament i socorrisme que presta Creu Roja començarà el 13 de març i romandrà en funcionament fins al 12 d’octubre. Este dispositiu estarà compost diàriament per nou persones. D’altra banda, FCC s’encarregarà de la neteja de la platja amb dotze persones.
Pel que fa a les Tourist Info, el Far 1 està obert tot l’any, igual que succeïx amb els xiringuitos, mentre que el Far 2 obrirà les portes el 16 de març fins al 15 d’octubre. També es mantindrà la presència dels informadors anti-covid, la vigilància amb quads a l’arena de la platja i el dron que controlarà la línia de costa de manera aleatòria. A este dispositiu se sumaran diversos efectius de Protecció Civil.

“Una vegada més, som la primera platja de la Comunitat Valenciana en tindre la nostra platja a punt i ho fem convençuts que seguirem sent referents en seguretat sanitària”, ha explicat Diana Morant, qui s’ha reafirmat en el compromís de “no renunciar, sempre complint les normatives que establisquen les autoritats sanitàries, a què es puga gaudir amb seguretat d’esta meravellosa platja i els seus atractius”.

“Gandia ja està preparada, com cada mes de març en època de Falles, per obrir la seua platja, però amb unes grans diferències: ja sabem que enguany, per segon any consecutiu, no tindrem Falles ni pont de Sant Josep; ja sabem que no tindrem Setmana Santa; i que, de moment, els únics visitants que rebrem seran del territori valencià o procedents de l’estranger. Sabem i som conscients, tal com va acordar el Consell Interterritorial de dimecres passat, que no hi ha possibilitat que vinguen turistes d’altres comunitats autònomes; sabem que es descarten els viatges nacionals en el pont de Sant Josep i durant la Setmana Santa. Però la platja de Gandia, a més de persones que residixen en altres comunitats sempre ha acollit molts veïns de les Comarques Centrals Valencianes”.

Sobre l’oferta a presentar de cara a l’estiu, Mascarell ha declarat que “si la pandèmia seguix evolucionant de manera favorable, Fitur serà un aparador excepcional donades les circumstàncies. Tornarem a treballar el nostre mercat habitual sense fugir de captar el turisme internacional”.

Un altre dels aspectes abordats durant la roda de premsa ha sigut que es tornaran a oferir els kits de platja que l’any passat van tindre una excel·lent acollida i es van convertir en una referència per a altres destinacions. “Esta iniciativa va permetre l’any passat mantindre les distàncies de seguretat en una platja que és molt extensa i que pot arribar a acollir fins a 50.000 persones”, ha finalitzat Morant.