Gandia obri un concurs d’idees per a dissenyar el xiringuito sostenible del futur

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha informat que Gandia ha obert el termini per a un concurs d’idees a nivell d’avantprojecte per a desenvolupar un model de xiringuito sostenible i que s’espera que reba propostes d’estudis d’arquitectura de tot l’Estat. Tal com ha explicat l’edil socialista, amb esta mesura es pretén que professionals de l’arquitectura esbossen quin serà el xiringuito del futur basant-se en paràmetres de sostenibilitat que començaria a utilitzar-se durant l’estiu de 2025.

“Des de fa temps estem apostant per la sostenibilitat, ja que el futur dels nostres recursos naturals mereix ser protegit. Volem que el concurs valore no només els elements de construcció, sinó que també ho faça pel que fa a la reutilització, l’estalvi energètic i el compromís amb l’entorn”, ha afirmat Mascarell, qui ha afegit que “creiem que té molt de potencial que arquitectes de tot el territori espanyol puguen aplicar el seu coneixement i posar-lo a l’abast del Govern local per a continuar sent un referent com a destinació turística”.

Els nous dotze xiringuitos tindran una superfície de 150 metres quadrats i una terrassa d’altres 50 metres quadrats. Les empreses que gestionen estos espais hauran de gestionar-los respectant una sèrie de normes com la no utilització de plàstics.

Pel que fa als terminis, les bases ja s’han publicat i ara mateix s’ha obert el termini de les consultes per a les persones interessades a participar-hi. Les propostes hauran de ser presentades abans del 5 de maig i el jurat dictaminarà el 7 de maig. El guanyador obtindrà un premi de 3.000 euros i hi haurà dos accèssits dotats amb 1.500 euros cadascun.