Gandia obté 737.000 euros de la Conselleria d’Economia per a la posada en marxa de plans d’ocupació

Gandia 3 de setembre 2018.- El coportaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto i la regidora delegada de polítiques d’Ocupació, Alícia Izquierdo han comparegut en roda de premsa per donar compte dels principals acords a què s’ha arribat en la Junta de Govern celebrada aquest matí.

 

En primer lloc, Jose Manuel Prieto ha informat del Reial Decret del BOE pel qual el consistori recorda competències dins el Pacte d’Estat contra la violència de Gènere. “És un Reial Decret important, ja que es modifica la llei reguladora de bases de règim local. Un canvi legislatiu que deixa sense validesa l’eliminació d’aquesta competència per part de l’ajuntament que va posar en marxa al seu dia el PP. Som l’administració s propera als problemes dels ciutadans i creiem que la promoció de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere ha de tenir una participació important dels consistoris“.

 

Un altre dels acords que s’ha pres ha estat l’aprovació per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, d’una ajuda destinada a la contractació de persones en situació de desocupació de llarga durada, el programa conegut com a EMCORD, en el marc del Programa Iniciativa Social.

La petició té un import de 462.535, 50 € i permetrà la contractació de 37 persones que realitzaran 8 programes d’obres i serveis.

 

El segon dels acords també ha aprovat la subvenció de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, destinada a la contractació de persones en situació de desocupació majors de 30 anys per valor de 274.848,38 € que permetrà la contractació de 18 persones.

 

Sobre aquestes iniciatives i a manera de balanç, Prieto ha destacat que “l’any passat a Ajuntament de Gandia i altres administracions destinem més d’1,3 milions d’euros a diversos projectes d’ocupació i formatius on van participar més de 700 persones.

Som conscients de la difícil situació econòmica que travessa el consistori i que no és competència directa de l’ajuntament. Tot i així, bolquem molts esforços en aconseguir la col·laboració d’altres administracions per tal de posar en marxa iniciatives que permeten donar una oportunitat laboral als aturats de la ciutat”.

“Paral·lelament, durant aquesta legislatura s’han millorat els polígons industrials gràcies a l’IVACE i millorat les relacions amb els proveïdors del consistori pagant el que es devia i abonant els treballs que es realitzen en temps i forma” afegia el coportaveu.

 

Per la seua banda, Alícia Izquierdo ha declarat que “no oblidem a cap sector de la població pel que fa a la desocupació. Intentem demanar tots els ajuts per a arribar a tots i així ho fem al llarg de tot l’any. I ho fem no només en l’àmbit local sinó que hem posat en marxa l’Acord Territorial per l’Ocupació que ja porta en marxa dos anys i ja hem sol·licitat una ajuda de prop de 270.000 € per a la tercera edició“. “Les xifres globals de 2018 són bones però continuarem treballant per millorar les dotacions econòmiques i les persones a les quals beneficia“.

 

En la mateixa línia de col·laboració amb altres administracions, els diferents departaments del consistori segueixen treballant per aconseguir ajudes i subvencions que permeten posar en marxa tots els programes que realitza el consistori. “Durant la passada setmana hem rebut diverses comunicacions que constaten dit aspecte i són bones notícies” va destacar Prieto.

 

Dins de la línia d’ajudes posada en marxa per part de l’Agència Valenciana de Turisme per 2018 destinades a la millora i la competitivitat de destinacions turístiques, l’AVT ha concedit un total de 20.321,21 € al consistori que seran destinats a la millora i ampliació de la senyalització dels recursos locals d’interés turístic.

També l’AVT destinarà 2.650 € al programa de seguiment del sistema de qualitat i gestió mediambiental de la platja i la Tourist Info de Gandia; 6.981,13 € per la 44a edició del Concurs Internacional de Fideuà; 80.000 € a la contractació d’informadors turístics i personal de vigilància i socorrisme de les platges de Gandia.

 

Pel que fa a la línia d’ajuts a entitats locals per la celebració de Premis o Concursos Literaris, l’ens provincial ha acordat atorgar 5.359,75 € als premis literaris Ciutat de Gandia.

 

Pel que fa als ajuts a la programació cultural o Festes Populars, s’ha aprovat un ajut de 12.500 € a més de 8.306 € per l’organització del XXIX Festival Polisònic.

 

A més, la Conselleria de Transparència, responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha atorgat al consistori un total de 5.000 € per al foment de la participació ciutadana i l’accés a la informació pública.

 

Per la seua banda, la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats públiques ha concedit 10.000 € per posar en marxa el programa escolar “La veu dels refugis”.

 

Finalment, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, ha atorgat 1.640 € al consistori que seran destinats a l’adquisició de mobiliari i instal·lacions d’arxiu dins de la línia d’ajuts a la restauració de documentació històrica i millora de les instal·lacions dels arxius municipals.

 

Sobre totes aquestes ajudes, Izquierdo ha destacat la tasca que es desenvolupa desenvolupant projectes per part dels diversos departaments del consistori. “Alguns han dit que aquest govern estava de vacances, mentrestant, nosaltres estàvem treballant en aquests aspectes durant els mesos de juliol i agost i aquests ajuts són la prova”.

 

Modificació projecte SOM

 

Els regidors també han informat que avui s’ha aprovat la modificació d’un dels projectes presentats dins el Pla SOM de la Diputació de València.

Tal com ha informat Izquierdo, el projecte de la modificació del parc Ausiàs March (340.000 €) a causa dels terminis d’execució no era factible pel que ha estat substituït per altres 13 projectes sobre la base de peticions de les Juntes de Districte i projectes que al seu dia van ser presentats als pressupostos participatius.

 

Alguns dels treballs que es realitzaran després del canvi és l’adquisició i instal·lació d’aire condicionat al Centre Social de Marxuquera, el Casal Jove, el Centre Social de Santa Anna o el col·legi Botànic Cavanilles a més d’incrementar el mobiliari de la Quadra de Beniopa o instal·lar zones d’ombra a les places del Centre Històric, entre altres iniciatives.

Altres de les intervencions serà la reforma integral de l’Oficina de Turisme de Gandia per adequar-la a les demandes dels turistes per tal de millorar la imatge i atenció als que ens visiten.