Gandia obté les millors dades d’ocupació turística de tota la Comunitat Valenciana

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Safor (ASEMTHSA), José Manuel Navarro; el president de l’Associació Empresarial Hotelera de Gandia i la Safor (AEHGS), Vicente Frasquet; el president de l’Associació de Lloguer d’Apartaments (ALOGA), Óscar Ferrairó; i el president de l’Associació d’Agències de Viatges de Gandia (AVAG), Daniel Gadea, han comparegut en roda de premsa per fer un balanç conjunt dels resultats de la temporada turística.

Uns resultats marcats per les bones xifres que ha llançat la temporada estival i que han convertit a Gandia en la ciutat turística amb millors resultats d’ocupació hotelera de tota la Comunitat Valenciana i que recuperen nivells anteriors a la crisi. Referent a això, Diana Morant, ha declarat que “ens alegrem que el sector turístic recupere el potencial que es va perdre durant la crisi. Dins d’un context on les xifres han millorat a tot Espanya i en la Comunitat Valenciana, Gandia ha estat la que ha encapçalat els resultats segons les dades de HOSBEC. Hem rebut felicitacions d’altres ciutats, representants del sector i del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Vull repetir les seues paraules i agrair a Gandia i els seus ciutadans la seua hospitalitat i al sector l’aportació i el treball que han realitzat. A partir d’ara s’obri un període de reflexió per a mantenir i millorar els resultats”.

Pel que fa a les primeres conclusions que s’extreuen de la campanya, l’alcaldessa ha destacat que les dades deixen clar que “la barrera psicològica entre la ciutat i la platja s’ha superat. Calia que la platja no fos una barriada ocupada per turistes a l’estiu i que des de la platja es descobriren les activitats que es generen a la ciutat”. Referent a això cal destacar que el Palau Ducal ha augmentat les seues visites un 20% gràcies a la feina de recomanació realitzada per hotels, restaurants i apartaments turístics amb la finalitat d’augmentar l’oferta d’activitats a disposició del turista. A més, iniciatives com el Polisònic, l’exposició de Josep Sanjuán a la Casa de la Marquesa o el Cine Pot al Palau han obtés excel·lents xifres d’assistència amb el que també s’ha beneficiat al sector de l’hostaleria i el comerç de la ciutat. “Sabem que queda molta feina per fer, però les xifres ens indiquen que estem trencant la barrera”, ha afirmant l’alcaldessa.

Una altra de les conclusions a què s’ha arribat en este primer balanç és que es comença a comercialitzar el destí de Gandia des de fora gràcies al programa de la Diputació de València denominat ‘València Summer Day’ que va atreure molts turistes de València per tal de conéixer la ciutat i el seu l’entorn urbà, cultural i gastronòmic que s’oferix. “Continuarem treballant en esta línia amb la Diputació i posant en marxa, juntament amb l’Agència Valenciana del Turisme, la proposta de la Ruta dels Borja”, ha assenyalat Morant.

Com a tercera conclusió, l’alcaldessa ha destacat que “Gandia torna a ser eixa ciutat amable i acollidora on tots els tipus d’oferta demandats tenen cabuda en esta ciutat”. Així, tots els implicats en el turisme a Gandia són uns convençuts que cal complir les normatives i que cal afavorir la convivència a la platja. En l’última Mesa de Turisme el sector va demanar mà dura amb totes les conductes incíviques d’aquells que venien a la ciutat a maltractar-la i amb aquells que es trobaven treballant sense complir les normatives. “Ací no s’han tancat terrasses de gelateries ni pubs. Vull felicitar el sector que treballa perquè les llibertats d’uns pocs no estiguen per sobre de les de la resta. Ningú ha de vindre a donar-nos lliçons en este aspecte. L’èxit de la campanya és fruit de tots i vull felicitar el sector pels resultats i demanar-los que continuen treballant en la nostra companyia perquè tots junts millorem”, ha conclòs l’alcaldessa.