Gandia oferix 2 hores d’aparcament gratuïtes en el pàrquing del Serpis per a reactivar el Centre Històric davant la covid-19

El regidor socialista Salvador Gregori, edil d’Economia i Hisenda a l’Ajuntament de Gandia, ha anunciat que el pàrquing subterrani de gestió municipal del Centre Històric (riu Serpis) oferirà a partir del pròxim dissabte, 13 de juny, 2 hores d’aparcament gratuïtes a tota la ciutadania durant aquest estiu. L’objectiu: reactivar el cor de la ciutat, impulsar les compres en els comerços i el consum en els locals hostalers davant la pandèmia del coronavirus.

Esta iniciativa s’emmarca dins de l’ampli paquet de mesures que ha posat en marxa l’Ajuntament de Gandia per a incentivar els sectors productius de la ciutat, pal·liant els efectes negatius de la crisi del coronavirus i dinamitzant l’economia local, com ara els dos milions d’euros en ajudes directes per al sector del xicotet comerç, l’hostaleria i de serveis.

Gregori ha explicat que de la mateixa manera que en els pàrquing municipals no estava cobrant-se l’abonament laboral perquè no es podien utilitzar durant el confinament, ara que entrem en la fase final de la desescalada anem a ajudar a reactivar el centre històric oferint dues hores gratuïtes d’aparcament per a tota la ciutadania que desitge apropar-se al cor de la ciutat, independentment que vagen a comprar, a prendre un café o simplement a passejar. L’edil socialista considera que “ara més que mai hem d’impulsar el comerç urbà i l’hostaleria de la nostra ciutat, i és quan l’administració local ha d’estar al costat del ciutadà i de les xicotetes i mitjanes empreses”.

Cal destacar que esta mesura ha comptat amb el suport del sector comercial i hostaler. Així, el president de la cooperativa del Centre Històric Comercial Gandia, Pedro Izquierdo, ha agraït la predisposició de l’alcaldessa Diana Morant; dels regidors Salvador Gregori, Nacho Arnau i Ferran Martínez, i del govern municipal. “Amb esta iniciativa, des de la cooperativa del Centre Històric estarem encara molt més a l’altura d’un vertader centre comercial obert, obrint-lo a la ciutadania”, ha indicat.

D’altra banda, en referència a la restricció del trànsit en el Centre Històric, que s’aplicarà la nit del pròxim divendres al dissabte, a les 00.00 hores, Izquierdo ha dit que hem de progressar “cap a unes ciutats més netes, transitables i amables per als vianants. Sobretot amb la covid-19, quan necessitem que es garantisquen les distàncies socials”. També ha volgut deixar clar que en la cooperativa del Centre Històric “estem tots units per a defensar esta mesura”.

Per últim, el president de l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric, Pere Montalbán, ha manifestat que “es tracta d’una mesura positiva i una manera de dinamitzar l’estiu i de donar tranquil·litat als nostres clients, sobretot en una època on encara estem patint els efectes de la pandèmia. La iniciativa de les 2 hores gratuïtes d’aparcament farà que la gent puga vindre i aparcar amb més comoditat i, tot i que siga temporal, serà molt beneficiosa”.