Gandia opta a una subvenció de mig milió d’euros de la Generalitat per a finalitzar la renovació urbana del Centre Històric

El Govern local ha informat hui que Gandia s’acollirà a la nova línia de subvencions, de fins a 500.000 euros, del Pla Conviure de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en matèria de rehabilitació (25 milions d’euros per al conjunt del territori valencià). Un pla que permetrà la recuperació dels nostres carrers i places, amb intervencions que són necessàries en l’entorn urbà. El termini, que es va obrir l’1 de juliol passat, finalitza el dia 28 d’este mes.

Concretament, la intenció del Govern de Gandia és subvencionar l’actuació prevista per a la renovació urbana dels carrers de les Carmelites i dels Jesuïtes, així com de l’entorn de l’edifici de l’ajuntament (que era l’única zona que estava pendent d’intervenció en el Centre Històric). Per això, durant els darrers mesos s’ha treballat intensament de la mà els departaments d’Habitatge i Regeneració Urbana, i Urbanisme, on els tècnics municipals han preparat un projecte potent i atractiu, que tindrà un cost aproximat entre els 835.000 euros i el milió d’euros.

Així es va informar ahir a la reunió extraordinària de la Junta de Districte del Centre Històric, emmarcada en el pla participatiu del projecte, que ja ha dut a terme diverses reunions, perquè veïnat, comerciants, hostalers i associacions sectorials puguen fer-hi les seues aportacions.

“El Pla Conviure és una aposta ferma de la Generalitat Valenciana per a canviar el model de creixement de les ciutats. Un model que coincidix plenament amb el concepte i l’aposta que fa este Govern local per a impulsar una regeneració sostenible en els nostres barris. Apostem decididament per un model urbà sostenible i de proximitat; per la lluita contra el canvi climàtic i pel redisseny dels espais urbans, com és el cas de l’actuació que hem pensat per al Centre Històric”, ha destacat Victoria.

Cal recordar que, tan sols durant els dos últims anys, Gandia ja ha rebut un total de 5,7 milions d’euros en matèria de regeneració urbana, si sumem els ARRUR de Beniopa-El·líptica, i el del Raval,  que ja estan en marxa. I, ara, novament Gandia té l’oportunitat d’optar a mig milió d’euros més del Pla Conviure, amb una concurrència competitiva. És a dir, l’ajuntament presentarà el seu projecte perquè els tècnics de la Conselleria determinen l’arribada d’eixe mig milió d’euros. Però, tot apunta que així serà perquè el projecte municipal, asseguren, reunix moltes de les condicions que la Generalitat Valenciana valora com a puntuables.

La regidora socialista també ha ressaltat que “l’aposta d’este govern per la rehabilitació urbana dels nostres barris, deixant de costat nous creixements urbans que ocupen més sòl ara sense edificar, és un dels nostres objectius fonamentals. I, en els pròxims anys, esta política va a suposar una gran inversió per a Gandia (si sumem el Pla Conviure i els ARRUR que ens han atorgat, estaríem parlant que podrien arribar a la ciutat més de 6 milions d’euros)”.

Amparo Victoria ha recordat que la pandèmia ha fet més evident la necessitat d’un model urbà sostenible, que aposte per un urbanisme que ens dote de serveis, equipaments i espai públic accessible i amable per a la ciutadania, amb l’objectiu de tindre ciutats més inclusives. “El Pla Conviure també significa adoptar una sèrie de mesures de manera valenta, decidida i coordinada amb la Generalitat Valenciana en el marc de la reactivació i la reconstrucció, renovant l’espai urbà d’una manera eficaç, ràpida i eficient, per a compartir i viure la ciutat”, ha finalitzat.