Gandia participa en el III Congrés Mundial de Destinacions Intel·ligents

El regidor de Turisme, Vicent Mascarell, participa durant aquests dies al III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents que se celebra a València. Es tracta d’una trobada on es donen cita més de setanta ponents nacionals i internacionals, que representen destinacions turístiques intel·ligents consolidades, així com destinacions que tenen bones pràctiques en innovació, tecnologia, accessibilitat, sostenibilitat i governança, tots cinc eixos que conformen el model DTI; als quals se sumen experts en cadascuna de les matèries.

L’edil socialista ha declarat que “la nostra ciutat es troba totalment alineada amb les denominades destinacions turístiques intel·ligents. Ens reafirmem pel camí marcat que tan bons resultats ens està donant. La participació en este congrés mundial i l’organització demà de la II Jornada de Turisme Intel·ligent a la nostra ciutat, demostren el nostre compromís i ens permet continuar compartint experiències i aprenent de la feina que altres destinacions han realitzat”.

II JORNADA DE TURISME INTEL·LIGENT
L’Aula Magna del Campus de Gandia acollirà este dijous la II Jornada de Turisme Intel·ligent. Una iniciativa que compta amb la implicació de la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent posada en marxa gràcies a un acord a dues bandes entre l’Ajuntament de Gandia i la Universitat Politècnica de València (UPV). La jornada pretén donar a conéixer els darrers avanços que s’estan produint a l’àrea turística en general i, en particular, a l’anomenat turisme intel·ligent i està dirigida a estudiants, empreses, professionals i a tota aquella persona interessada en la gestió turística o en la implementació de les noves tecnologies al sector turístic.

Víctor Sánchez, subdirector primer cap d’Estudis i director per substitució reglamentària de l’Escola Politècnica Superior de Gandia (EPSG), serà l’encarregat de donar la benvinguda institucional als assistents.

D’altra banda, el director d’Intel·ligència Turística de Turisme Comunitat Valenciana, Mario Villar, pronunciarà la conferència inaugural que porta per títol “Com atraure talent tecnològic al sector turístic local”.

A més, durant la trobada -que congregarà especialistes en la matèria- s’abordaran: el model de les cadenes hoteleres, les destinacions turístiques intel·ligents de la Comunitat Valenciana i les solucions tecnològiques per a destinacions turístiques intel·ligents, entre altres temes.

Tant la ponència com les taules rodones presentaran i analitzaran diferents solucions tecnològiques lligades a la digitalització de les destinacions turístiques. Així mateix, la jornada permetrà intercanviar experiències per a la millora de la competitivitat de les destinacions turístiques intel·ligents i explorar les diferents eines tecnològiques per a la gestió d’una destinació turística intel·ligent.

En el transcurs de la II Jornada de Turisme Intel·ligent també es lliuraran els premis als millors treballs Final de Grau i Final de Màster curs 2021-2022 convocats per la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent. La cloenda anirà a càrrec del regidor de Turisme i Platges, Smart City i Projectes Europeus de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, encarregat d’exposar les principals conclusions de DTI Gandia com a cas pràctic de destinació turística intel·ligent.