Gandia participa en la quarta Comissió de Drets de la Infància i de l’Adolescència del Congrés dels Diputats

La regidora delegada en matèria d’Infància, Liduvina Gil, va estar convidada per Unicef per a participar esta setmana en la quarta compareixença d’Infància davant la Comissió de Drets de la Infància i de l’Adolescència del Congrés dels Diputats, on s’ha informat, de primera mà, a les diputades i diputats de la Comissió les conclusions i propostes dels consells i col·lectius de participació infantil i adolescents.

Gil ha afirmat que “és un orgull poder participar en estes jornades, on visualitzem el treball realitzat per les xiquetes, xiquets i adolescents a través dels diferents òrgans de participació”, i ha afegit que “ha sigut una oportunitat única poder escoltar les propostes realitzades per les xiquetes i xiquets que versen de temàtiques tan diverses com violència i situacions d’agressió a xiquets i adolescents, violència tant física com psíquica, tant en l’entorn físic com a l’entorn d’internet on demanen més protecció i prevenció”.

Les principals peticions fetes han sigut augmentar els òrgans de participació activa on puguen participar i sentir-se escoltats els més menuts; igualtat per a totes les persones; més formació i informació sobre bulling i ciberbulling, així com instruments de mediació a l’entorn escolar. També s’ha mostrat la preocupació per aspectes com la pobresa infantil, el medi ambient, la utilització d’energies no contaminants o la mobilitat sostenible.

Finalment, la regidora socialista ha declarat que “invertir en infància és invertir en el present i en el futur. Ha estat tota una lliçó i ens han fet veure tot el camí que encara ens queda per recórrer per ser la societat que ells aspiren”.