Gandia permetrà ampliar les terrasses de bars i restaurants per a compensar la reducció d’aforament

L’Ajuntament de Gandia ha decidit modificar l’ordenança d’Ocupació de Via Pública, per tal d’autoritzar bars i restaurants disposar de més espai als carrers amb la intenció de compensar les mesures de seguretat i d’higiene que s’aplicaran quan òbriguen els establiments. Esta mesura, pionera en tota Espanya i consensuada amb el sector hostaler de la ciutat, permetrà l’ampliació de la superfície de les terrasses autoritzades de manera immediata i sense cap cost per als hostalers.

El socialista Vicent Mascarell, regidor de Turisme i Platges, ha destacat que “cal fer compatible l’activitat econòmica amb el distanciament social. El turisme és un sector econòmic clau a Gandia i estem al costat de l’empresari local. Per descomptat, totes les mesures que adoptem respectaran les indicacions de les autoritats sanitàries”.

La intenció és que els locals mantinguen quasi íntegrament el nombre de places i de comensals d’abans de la crisi i, per això, podran utilitzar la via pública. Mascarell ha indicat que “el Govern local està amb el sector productiu, per la qual cosa entenem que esta mesura és vital per a ajudar-lo a la seua reactivació i garantir la seguretat de les persones”.